Διάλεξη: «Κλιματική αλλαγή, ξενικά είδη και άλλες παρεμβάσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον» 29 ΜάρτιοςΜαρ 2023 18:00

Διαλέξεις

Το θέμα «Κλιματική αλλαγή, ξενικά είδη και άλλες παρεμβάσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον» πραγματεύεται η Δρ Νίκη Χαρτόσια, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, φιλοξενούμενη της Σειράς Διαλέξεων που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), που φέτος ήταν αφιερωμένη στις «Γυναίκες και Επιστήμες Περιβάλλοντος».

Η υβριδική διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 στις 18:00. Για φυσική παρουσία, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτήριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία), ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα στον σύνδεσμο https://bit.ly/3fJUO3K.

Η θαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου έχει αλλάξει δραστικά μετά το άνοιγμα της Διώρυγας του Σουέζ το 1869. Μέσω αυτής της διώρυγας συνδέονται δύο διαφορετικές βιογεωγραφικές περιοχές, η Μεσόγειος με την τροπική Ερυθρά Θάλασσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάμειξη ειδών, εξαιτίας κυρίως της μετανάστευσης / μεταφοράς ειδών από την Ερυθρά στη Μεσόγειο θάλασσα, είδη γνωστά ως Λεσεψιανοί μετανάστες. Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά τα είδη; Ποιες είναι οι συνέπειές τους στο ιθαγενές περιβάλλον; Στη διάλεξη της Δρος Χαρτόσια θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν τα εν λόγω ερωτήματα με παραδείγματα και από το θαλάσσιο περιβάλλον της Κύπρου.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org