Διάλεξη Αθανασίας Γιασουμή: «Ο Πλάτων για την ψυχική υγεία και την αρετή» 24 ΙανουάριοςΙαν 2023 19:00

Διαλέξεις

Διάλεξη με θέμα «Ο Πλάτων για την ψυχική υγεία και την αρετή: Ομοιότητες και διαφορές με τις σύγχρονες προσεγγίσεις» θα δώσει η Αθανασία Γιασουμή, Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας και Ερευνητική Συνεργάτιδα του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος», της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το πρώτο μέρος της διάλεξης η Αθανασία Γιασουμή θα σκιαγραφήσει το ιστορικό πλαίσιο γύρω από το περιεχόμενο της έννοιας «ψυχή», εστιάζοντας στις δύο αντίρροπες φιλοσοφικές τάσεις στην αρχαία Ελλάδα: τη φυσική φιλοσοφία, που εκλαμβάνει την ψυχή ως κάτι υλικό κι ως εκ τούτο θνητό, και την πλατωνική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία η ψυχή είναι κάτι άυλο και αθάνατο. Στο δεύτερο τμήμα, που αποτελεί και τον θεματικό πυρήνα της διάλεξης, θα εξεταστούν συγκριτικά οι πλατωνικές θεωρήσεις για τη σχέση ψυχικής υγείας και αρετής με τις σύγχρονες αντιλήψεις επί του ζητήματος.

Τη διάλεξη θα συντονίσει ο Δρ Χρίστος Χατζηιωάννου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για όσες και όσους επιθυμούν να ακούσουν τη διάλεξη αυτή διαδικτυακά μπορούν να επισκεφθούν το κανάλι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στο YouTube στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3EgzrBq.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:22 894331/47

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org