«Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας»: Έκθεση στην γκαλερί Γκλόρια 06 ΜάιοςΜάι 2022 19:30 - 23 ΜάιοςΜάι 2022 00:00Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Εικαστικά

Η Γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία παρουσιάζει από τις 06 Μαϊου, την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)».

Η σύνταξη των Τετραδίων έγινε από παλαιά μέλη της Ελληνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας και συνεργάτες εκπαιδευτικούς με την εποπτεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων και χορηγία του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Παρουσιάζονται σε έκθεση στη Γκαλερί Γκλόρια λόγω του πηγαίου και αυθόρμητου κινήτρου, του πολύεδρου περιεχομένου και της καλλιτεχνικής σύνθεσης.

Τα «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)» περιέχουν ερωτήσεις και παρακινούν σε εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τη μνημειακή τοπογραφία του Αγίου Γεωργίου, την κατανόηση της παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής, του ρόλου του φωτός και της στατικής λειτουργίας κιόνων και κιονοκράνων, την ανάγνωση διακοσμητικών σχημάτων, τη γεωμετρική και θεολογική ερμηνεία ψηφιδωτών δαπέδων, την αναπαράσταση του καθημερινού βίου στο ακρωτήριο Δρέπανον πριν από τις αραβικές επιδρομές του 7ου αιώνα, τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου.

Εικαστικά έργα των ζωγράφων και εκπαιδευτικών Ρήνου Στεφανή και Σούζαν Βάργκας εμπλουτίζουν τα «Τετράδια». Η γραφιστική επιμέλειά τους είναι του Σάββα Θωμά. Τα Εκπαιδευτικά Τετράδια απευθύνονται σε δασκάλους και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, γονείς και ομάδες που αρέσκονται σε αξέχαστες εκδρομές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου την Παρασκευή, 06 Μαΐου στις 19:30. Την έκθεση θα προλογίσει ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Χαράλαμπος Μπακιρτζής και θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Σολομίδου- Ιερωνυμίδου.

Συντελεστές των «Εκπαιδευτικών Τετραδίων»: Χρήστος Αργυρού, Σούζαν Βάργκας, David Castrillo, Σάββας Θωμά, Πέλλη Μάστορα, Κυριάκος Ματθαίου, Λεόνη Μεννογιάτη, Όλγα Μπακιρτζή, Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Ρήνος Στεφανή, Θέκλα Φωτίου.

Διάρκεια: 06 - 23 Μαϊου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 – 20:00, Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 12:45 και 17:30 - 20:00, Σάββατο 10:30 - 12:45

Πληροφορίες: 22 762605

Location

Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org