«Χορεύοντας στη Λουνάσα» από τη Θεατρική Ομάδα Persona 19 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 20:30 - 20:30Θέατρο WhereHaus 612, Λευκωσία

Θέατρο

Η Θεατρική Ομάδα Persona εγκαινιάζει τη σεζόν 2022 - 2023 με το έργο του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα», σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ιρλανδία, δεκαετία του ‘50. Ένας νεαρός άντρας, ο Μάικλ, επισκέπτεται το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη φανταστική πόλη του Μπάλιμπεγκ στο Ντόνεγκαλ. Εκεί, το μυαλό του ταξιδεύει πίσω, στο καλοκαίρι του 1936, όταν ο ίδιος ήταν μόλις επτά χρονών, και μεγάλωνε περιτριγυρισμένος από την ανύπαντρη μητέρα του και τις τέσσερις γεροντοκόρες θείες του με παντελή απουσία της αρσενικής παρουσίας, ανασύροντας μέσα από τη μνήμη του την αρχή του τέλους της οικογένειας και της θλιβερή διάλυσή της, λίγα χρόνια μετά. Το καλοκαίρι της αναπόλησής του σηματοδοτείται από τρία σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν ξαφνικά τη ζωή της οικογένειας: την επιστροφή, στην οικογενειακή εστία, του ιεραπόστολου θείου Τζακ από την Ουγκάντα μετά από απουσία 25 χρόνων, την επίσκεψη του πατέρα του Μάικλ, ο οποίος έρχεται να αποχαιρετήσει τη μητέρα του παιδιού του, λίγο πριν την αναχώρησή του με τις Διεθνείς Ταξιαρχίες για την Ισπανία και την απόκτηση της πρώτης ραδιοφωνικής συσκευής από την οικογένεια, η οποία φέρνει πρωτόγνωρη ζωντάνια στο σπίτι.

Ο Μάικλ ανακαλεί μέσα από τις εικόνες του παρελθόντος την ευαίσθητη ισορροπία της προσωρινής, φαινομενικής ηρεμίας στο σπίτι, η οποία διαταράσσεται δυσάρεστα από την επιστροφή του θείου Τζακ και τα απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν οι νέες αντιλήψεις που φέρνει μαζί του για τη θρησκεία και τη ζωή, φέρνοντας αναστάτωση και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, η οποία ήδη ασκεί καταπίεση στο γυναικείο φύλο, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη την επιβίωσή τους.

Ένα τρυφερό έργο μνήμης για την αναζήτηση ταυτότητας και τα χαμένα όνειρα, με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία, κι ένα αλληγορικό ταξίδι στην πολύπαθη ιστορία της Ιρλανδίας, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, αφήνοντας μια νοσταλγική, γλυκόπικρη γεύση στον αέρα.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Brian Friel
Μετάφραση: Άννα Γιαγκιώζη - Λέα Μαλένη
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική/Ηχοτοπίο: Νεκτάριος Ροδοσθένους
Χορογραφία: Aga Χρυσοστόμου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Κάλβαρη
Α’ Βοηθός Σκηνογράφου: Ελένη Γεωργίου
Β’ Βοηθός Σκηνογράφου: Ναυσικά Δημητρίου
Ειδικές Κατασκευές Σκηνικών Αντικειμένων: Μαρία Αγησιλάου

Πρωταγωνιστούν: Άννα Γιαγκιώζη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Μανώλης Μιχαηλίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου

Παραστάσεις:

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τις Δευτέρες 10 & 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, Wherehaus 612, Λευκωσία

Είσοδος: €15 / €12 (φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους)

Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier

Πληροφορίες: 70000138

 

Location

Θέατρο WhereHaus 612, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org