«ΑΝΙΜΑ»: Eγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, του Μιχάλη Χαραλάμπους 15 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 00:00 - 02 ΔεκέμβριοςΔεκ 2022 00:00Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Εικαστικά

Μια καινοτόμα εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας είναι το «ΑΝΙΜΑ» του Μιχάλη Χαραλάμπους, που παρουσιάζεται από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

Η έκθεση εστιάζει στη ριζική αναθεώρηση των νοημάτων της έννοιας «άνθρωπος» στο σύγχρονο επιστημονικό και τεχνολογικό περιβάλλον, μέσω διάφορων θεωρητικών, υλικών και εικονικών προσεγγίσεων.

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους με την καινοτόμα εγκατάσταση εικονικής (virtualreality- VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmentedreality- AR) ΑΝΙΜΑ εξερευνά τη δυνατότητα υπέρβασης στεγανοποιημένων αντιλήψεων αναφορικά με τα όρια της ανθρώπινης συνθήκης, αλλά και τις διάφορες εννοιολογικές, φιλοσοφικές και υλικές αλλαγές που έχει υποστεί η ούτω καλούμενη «ανθρώπινη φύση», ακολουθώντας μια αντίστροφη πορεία: ερευνώντας εις βάθος και αναπροσαρμόζοντας αρχαίες κυπριακές αναπαραστάσεις του «μετα-ανθρώπου», οι οποίες βρίσκονται στο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Η εγκατάσταση θα παρουσιάζεται στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου. Επιμελητής είναι ο Μάριος Ψαράς, επιστημονικοί σύμβουλοι οι Τόμας Κίλι, Ευτυχία Ζαχαρίου και Ευθυμία Άλφα και η παραγωγή σε VR & AR έγινε από τον Παναγιώτη Κυριάκου.

Location

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org