«Ανασκόπηση»: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρα Σόφι Βενιαμίν 23 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:30 - 12 ΜάρτιοςΜαρ 2022 00:00

Εικαστικά

Τη νέα της εικαστική πρόταση με τίτλο «Ανασκόπηση» παρουσιάζει από τις 23 Φεβρουαρίου η Λάρα Βενιαμίν στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία.

Στην νέα της έκθεση, η καλλιτέχνις επιστρέφει στα θέματα που τη συγκινούν και την εμπνέουν. Μια από αυτές τις θεματολογίες είναι και οι χώροι, καθώς βρίσκει βαθύτερο νόημα σε καθημερινά και συνηθισμένα τοπία. Συγκεκριμένα, ιντρικάρεται από την βιωματική φύση αυτών τον χώρων, καθώς επίσης από τον φωτισμό και τις φόρμες που σχηματίζονται μέσα τους.

Ευδιάκριτο είναι το σημαντικό ενδιαφέρον που αντλεί η καλλιτέχνης από παράθυρα, πόρτες και περάσματα. Την ενδιαφέρουν τα σύνορα που δημιουργούν και η διαπεραστική τους φύση αφού επιτρέπουν την συμπαρουσία του έξω και του μέσα, αναστέλλοντας τον χρόνο- τις ενέργειες.

Όσο αφορά την διαδικασία δημιουργίας των έργων, η Λάρα χρησιμοποιεί την ίδια την προσωπική της ανταπόκριση στα ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω της. Ο εξωτερικός και εσωτερικός κόσμος συναντιούνται πάνω στον καμβά μέσω της σύνδεσης της ίδιας με τα υλικά της και την ζωγραφική. Διαμορφώνει της ρεαλιστικές φόρμες, δίνοντας τους ένα εντελώς καινούριο νόημα και εντάσσοντας τις σε μια νέα πραγματικότητα.

Δουλεύοντας διαισθητικά, γίνεται ο καμβάς στα χέρια της Λάρας μια ατελείωτη περιπέτεια εξερεύνησης και ανακαλύψεων που βασίζεται σε σχήματα, φόρμες, αξίες αισθητικής και στις δυνατότητες των υλικών της. Η ζωγραφική της Λάρας Βενιαμίν είναι μια συνεχής προσπάθεια ισορροπίας. Ένα διαρκές σπρώξιμο και τράβηγμα των αντίθετων θέσεων που δημιουργούνται στον καμβά.

Η ζωγράφος διαμορφώνει μια εικόνα αλλά την καταλύει ταυτόχρονα. Ιδανικά μια εικόνα είναι συγκροτημένη και ταυτόχρονα αποδομημένη. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας η καλλιτέχνης κινείται μεταξύ ελέγχου και εκτός ελέγχου, ένα ισοζύγιο μεταξύ του ασυνείδητου και των αποφάσεων του μυαλού.

Τέλος η ζωγράφος χρησιμοποιεί την τέχνη της για να κατανοήσει την κοινωνία, το καθημερινό ερέθισμα και την αντανάκλαση αυτών επί της ανθρώπινης ψυχολογίας. Τα έργα είναι μαγικά ρευστά με πολλές αφαιρέσεις και υπαινιγμούς.

Διάρκεια: 23 Φεβρουαρίου - 12 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες: 22 300150

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org