«Αναπλάθοντας»: Συναυλία από το μουσικό σχήμα Λαβύρινθος 17 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 20:30Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός

Μουσική

Το μουσικό σχήμα Λαβύρινθος Κύπρου παρουσιάζει σε Λεμεσό και Λευκωσία, συναυλία μεσαιωνικής μουσικής με τίτλο «Αναπλάθοντας».

Η συναυλία διοργανώνεται από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρου και την Παραπλεύρως Παραγωγές και αντλεί στίχο, φόρμα και έμπνευση από τις «Ρίμες Αγάπης», μια συλλογή κυπριακής ποίησης στο ρεύμα του Πετραρχισμού. Οι μουσικοί ντύνουν το υλικό αυτό με πρωτότυπη σύνθεση στο ευρύτερο ύφος της εποχής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ιταλία.

Για να συμπληρώσουν καλύτερα την εικόνα που προκύπτει από την έρευνα, εξερευνούν παράλληλα την βυζαντινή μουσική της εποχής και τη σχέση που ανέπτυξε μέσα από τα χρόνια με την οθωμανική μουσική στην Κύπρο. Εμβαθύνουν, τέλος, στις ιταλικές μεσαιωνικές και αναγεννησιακές πηγές. Γλωσσικά εξερευνούν ποιητική σύνθεση πέραν από την Πετραρχική Συλλογή, καθώς και ιστορικές αναφορές σε Κύπριους που είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Έτσι, οι συνθέσεις αυτές είναι η απόσταξη της έρευνας που διεξήγαγε η καλλιτεχνική ομάδα και που επικεντρώθηκε στη μεσαιωνική και αναγεννησιακή περίοδο της κυπριακής ιστορίας, μουσικά και λογοτεχνικά.

Εκτός από αυτές τις νέες συνθέσεις που προκύπτουν από αυτό το δεύτερο μέρος της έρευνας, θα παρουσιαστούν και οι πρωτότυπες συνθέσεις του πρώτου της μέρους, οι οποίες ήταν το αποτέλεσμα του τριετούς ευρωπαϊκού μουσικού προγράμματος «Awakening Sleeping Instruments in Europe» (στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη/ Creative Europe) και οι οποίες παρουσιάστηκαν σε συναυλία στη Λευκωσία από το μουσικό σχήμα Λαβύρινθος Κύπρου τον Ιούνιο του 2021.

Συντελεστές:

Μουσικοί: Έλενα Ξυδά (τραγούδι), Γιάννης Κουτής (ούτι, τραγούδι), Πέπε Φράνα (μεσαιωνικό λαούτο), Χριστίνα Πολυκάρπου (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές) και Ευριπίδης Δίκαιος (κρουστά)

Σύνθεση, ενορχήστρωση: Πέπε Φράνα, Γιάννης Κουτής
Επιμέλεια στίχου, πρωτότυπη ποίηση: Ευριπίδης Δίκαιος
Ερευνητική ομάδα: Πέπε Φράνα, Ευριπίδης Δίκαιος, Γιάννης Κουτής, Νίκη Ανδρονίκου
Διεύθυνση παραγωγής: Στέφανη Πολυκάρπου

Συναυλίες:

Λεμεσός: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, Παλιό Ξυδάδικο

Λευκωσία: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, Cine Studio (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 15ευρώ / 10ευρώ (Μειωμένο για μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους, στρατιώτες, οικογένειες πολυτέκνων και άτομα με αναπηρίες με ένδειξη σχετικής ταυτότητας)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 70007102

Location

Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org