Αναδρoμική παρουσίαση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής του Γλαύκου Κουμίδη 17 ΜάρτιοςΜαρ 2022 19:00 - 08 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 00:00Alpha C.K. Art Gallery, Λευκωσία

Εικαστικά

Αναδρoμική παρουσίαση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής του Γλαύκου Κουμίδη, φιλοξενεί από τις 17 Μαρτίου, η γκαλερί Alpha C.K. Art, στη Λευκωσία. Η έκθεση η οποία φέρει τον γενικό τίτλο «Εικάσματα», περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα από το πολυσχιδές έργο των τελευταίων τριών δεκαετιών του εικαστικού.

Για το έργο του καλλιτέχνη έχει γράψει ο Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας: «Η περίπτωση του Κουμίδη αποτελεί μια ιδιόμορφη και συνάμα ευτυχή περίπτωση στην κυπριακή πραγματικότητα των καλλιτεχνικών. Οι καινούργιες συνθήκες και η κοσμοπολίτικη και ‘παγκοσμοιοποιημένη’ κατεύθυνση την οποία ακολουθούν σήμερα οι νέοι εικαστικοί μας, ίσως μας αποπροσανατολίζει μερικές φορές και μας κάνει να ξεχνούμε - αλλά και να παραποιούμε άθελα μας – τις ουσιαστικές παραμέτρους που καθορίζουν το κυπριακό μας πρόσωπο. Ο Κουμίδης είναι, θα έλεγα, ένας αυθεντικά Κύπριος καλλιτέχνης. Ενας Λευκωσιάτης καλλιτέχνης, ένας καλλιτέχνης-στοχαστής, ένας καλλιτέχνης-ποδηλάτης, ο οποίος αναφέρεται και δημιουργεί στο χώρο με την ιερότητα και το σεβασμό που χρειάζεται, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη μετάλλαξη και το έργο τέχνης να αποκτήσει την οικουμενική υπόσταση που απαιτείται για να βιώσει τη φθορά του χρόνου και το θάνατο».

Έργα του Κουμίδη βρίσκονται στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού, το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή κ.α. Τα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Διάρκεια: 17 Μαρτίου - 08 Απριλίου 2022

Πληροφορίες: 22 751325

 

Location

Alpha C.K. Art Gallery, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org