Αναδρομική έκθεση του Ανδρέα Λαδόμματου στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη 24 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:00 - 29 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 00:00Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Εικαστικά

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου στις 19:00, εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη η αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ανδρέα Λαδόμματου που εντάσσεται στον κύκλο δράσεων που το Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη εγκαθίδρυσε με στόχο την παρουσίαση και καταγραφή του έργου καλλιτεχνών που καθόρισαν την εξέλιξη της κυπριακής τέχνης. Στον ίδιο κύκλο ανήκουν και οι αναδρομικές εκθέσεις που διοργανώθηκαν στο παρελθόν και αφορούσαν στο έργο της Νίτσας Χατζηγεωργίου, του Βαλεντίνου Χαραλάμπους, του Ανδρέα Εφεσόπουλου, του Σπύρου Δημητριάδη και του Γιώργου Κοτσώνη.

Ο Ανδρέας Λαδόμματος, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1940 και υπήρξε μαθητής του σπουδαίου Τηλέμαχου Κάνθου, ο οποίος αναγνωρίζοντας το ταλέντο του τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με την τέχνη. Σπούδασε στην Αγγλία στο Camberwell School of Art(1960-1964) δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές όπως ο Frank Auerbach . Με πληθώρα συμμετοχών σε εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του νησιού μας.

Η Δρ. Νάτια Αναξαγόρου, Προϊστάμενη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού αναφέρει στο κείμενο της στην συνοδευτική έκδοση: “ Οι πολυσχιδείς δεξιότητες του Ανδρέα Λαδόμματου και η απαράμιλλη, έμφυτη ευχέρειά του στο σχέδιο και στη χρήση του χρώματος, διοχετεύεται σε μια ευρεία υφολογική και θεματική έκφραση, η οποία αντισταθμίζεται από μια εξίσου εκτεταμένη ποικιλία στους τρόπους και τα μέσα έκφρασης, που περιλαμβάνουν έργα με μολύβι σε χαρτί, ελαιογραφίες, ζωγραφική με ακρυλικά, κατασκευές και εγκαταστάσεις με μίξη ξύλου, σιδήρου, μηχανικών συσκευών και άλλων υλικών, σχέδια για γραμματόσημα, για αφίσες αλλά και για το θέατρο που απολήγουν μοναδικές σκηνογραφίες και κοστούμια.”

Διάρκεια: 24 Μαρτίου - 29 Απριλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 10:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

Πληροφορίες: 25 367700

Location

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org