Αναδρομική έκθεση της Μικέλλας Ψαρά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας 28 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:30 - 17 ΙούνιοςΙούν 2023 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τρίτη, 28 Μαρτίου, στις 19:30, στη δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας, η αναδρομική έκθεση της Μικέλλας Ψαρά με τίτλο “Light⎯⎯Breathing”.

Η έκθεση προτείνει μια περιδιάβαση ανάμεσα σε ζωγραφικά έργα, σε επιτοίχια έργα από διάφορα υλικά, αλλά και αέρινες εγκαταστάσεις. Μεγάλος αριθμός έργων δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Ευαγόρας Βανέζης, οι αναζητήσεις της εικαστικού μέσα στα χρόνια την οδηγούν από την αφαιρετική ζωγραφική στην εξερεύνηση των συμβολικών πεδίων αρχαίων πολιτισμών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και ακολούθως στη φιλοσοφία του φωτός της ιαπωνικής κουλτούρας.

Αναπτύσσοντας δικές της τεχνικές, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί μόνο φυσικά υλικά όπως χειροποίητο χαρτί και κερί. Διαχρονικά μπαίνει σε ένα συνεχές παιχνίδι με τις οργανικές ιδιοσυγκρασίες των υλικών, αναδεικνύοντας μέσα από την αλληλεπίδραση τους εικόνες φευγαλέας ομορφιάς που είναι ήδη καταγεγραμμένες στο ψυχισμό μας.

Ο τίτλος της έκθεσης τονίζει τη βιωματική πτυχή της δημιουργικής διαδικασίας της Ψαρά, αφού φέρνει μαζί τις έννοιες του φωτός και της αναπνοής ως μετασχηματιστικές δυνάμεις που μας φέρνουν σε επαφή με τον εσώτερο μας εαυτό αλλά και με το «θείο». «Τα έργα της τονίζουν ολοένα και περισσότερο την μεταβλητότητα της ύλης και γίνονται αντανακλάσεις του εφήμερου της φύσης. Στο σύνολο τους δημιουργούν μια εικαστική αφήγηση που μας προσκαλεί να περιπλανηθούμε στο χώρο με μια εντονότερη αίσθηση του περάσματος του χρόνου, της συνεχούς εναλλαγής και του ατέρμονου παιχνιδιού του γίγνεσθαι» σημειώνει ο επιμελητής.

Επιμέλεια: Ευαγόρας Βανέζης
Σύμβουλος: Αντρέ Ζιβανάρη
Σχεδιασμός Έκθεσης: Νάταλυ Σάββα (Studio naama)
Σχεδιασμός Γραφικών: Άκης Ιωαννίδης

Διάρκεια: 28 Μαρτίου - 17 Ιουνίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 13:00 & 16:00 - 19:00 και Σάββατο 10:00 - 13:00

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org