''Μπέρντυ, το αγόρι πουλί'', από το Θέατρο Σκάλα 27 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:30 - 30 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:30

Θέατρο

To Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει από τις 25 Μαρτίου, το έργο του Ουίλιαμ Γουόρτον με τίτλο «Μπέρντυ, το αγόρι πουλί», σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μπέρντυ, ο οποίος θαυμάζει τα πουλιά, ένα κατεξοχήν σύμβολο της ελευθερίας. Ο Μπέρντυ είναι αχώριστος με τον Αλ, τον συνομήλικο φίλο του, που τρελαίνεται για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τη γυμναστική. Ο Μπέρντυ εκτρέφει πουλιά, τους μιλάει, τα παρατηρεί, προσπαθώντας να «αποκωδικοποιήσει» τον τρόπο που πετάνε. Ονειρεύεται πως μια μέρα θα μπορέσει να κάνει κι αυτός το ίδιο, να «πετάξει» προς την ελευθερία, να κάνει τη δική του «έφοδο στον ουρανό».

Τα δυο παιδιά, παρά τις έκδηλες διαφορές μεταξύ τους, είναι αχώριστοι φίλοι. Μέσα από τη διαφορετικότητά τους, αλληλοσυμπληρώνονται, αγαπιούνται, ονειρεύονται. Φτιάχνουν κόσμους «ονειρικούς», «ιδανικούς», όπου ζωή κι ελευθερία συναντιούνται και πηγαίνουν χέρι-χέρι, όπως ακριβώς κι οι δυο φίλοι.

Και ξαφνικά, ένα άλλο «πουλί», το «μαύρο πουλί» του πολέμου, εμφανίζεται στις ζωές των δύο φίλων και τις γκρεμίζει, κάνοντας τα όνειρα εφιάλτες, που οδηγούν τον Αλ στην κόλαση του πολέμου και τον Μπέρντυ στην κόλαση του ψυχιατρείου. Με τσακισμένα τα φτερά τους, οι δυο νέοι βιώνουν την αμείλικτη πραγματικότητα.

Ο πόλεμος τους χωρίζει βίαια και με την καταστροφική του δύναμη, γκρεμίζει ό, τι είχε αξία για τους δυο φίλους. Και οι δυο βιώνουν, από διαφορετικό μετερίζι ο καθένας, την απόλυτη φρίκη, η οποία αποτυπώνεται στο τσακισμένο πόδι του ενός, στον εγκλεισμό του άλλου.

Μέσα σ’ αυτήν την τραγική συγκυρία, ο Αλ, βαριά λαβωμένος στη μάχη, αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να επανέλθει στην «κανονικότητα» ο Μπέρντυ, να επανασυνδεθεί με τον κόσμο απ’ τον οποίο αποσυνδέθηκε βίαια.

Ο Αλ, ως η «ύστατη λύση», θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον φίλο του για να ξανασταθεί στα πόδια του. Μέσα από τις αναμνήσεις της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας, θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων για να ξαναχτίσει το γκρεμισμένο από τον οδοστρωτήρα του πολέμου όνειρο.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ουίλιαμ Γουόρτον
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές – Διασκευή: Πέτρος Νάκος
Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά / Κοστούμια: Σοφία Χατζήπαπα
Μουσική: Κωνσταντίνος Λεμέσιος
Βίντεο / Προβολές: Ντέμη Εγγλέζου
Μακιγιάζ: Λίτσα Ιωαννίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Παπαμιχαήλ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Νικολάου, Αντώνης Κλεάνθους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Ανδρέας Μελέκης, Σταύρος Κωνσταντίνου

Παραστάσεις:

Λάρνακα: κάθε Σάββατο και Κυριακή, 20:30 (Μέχρι 30 Απριλίου), Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Λευκωσία: 27 και 28 Απριλίου, 20:30, Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Εισιτήρια: tickethour.com.cy, ACS Courier και στο ταμείο του θεάτρου τις μέρες των παραστάσεων

Πληροφορίες: 24 652800 και 99 490102

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org