"Βγήκε ο ήλιος, λιώνει το χιόνι που έπεσε χθες": Έκθεση του Σωκράτη Φατούρου στη Λεμεσό 20 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 11:00 - 23 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 19:00Themidos 28, 3036, Λεμεσός

Εικαστικά

Παρουσιάζεται από την Πέμπτη, 20 Απριλίου, στη γκαλερί Eins, στη Λεμεσό, η νέα έκθεση του Σωκράτη Φατούρου με τίτλο «Βγήκε ο ήλιος, λιώνει το χιόνι που έπεσε χθες».

Στα νέα του έργα, ο καλλιτέχνης δημιουργεί σύγχρονες φανταστικές αφηγήσεις προερχόμενες από μεσαιωνικά λαϊκά παραμύθια. Τα έργα αφηγούνται ιστορίες που έχουν μετατραπεί σε σκιές, μύθους, φόβους και όνειρα. Χρησιμοποιώντας αρχετυπικά σύμβολα και στοιχεία του φυσικού κόσμου, ο Φατούρος προτείνει μια οξυδερκή και αυτοκαθοδηγούμενη περιπλάνηση που σηματοδοτεί τη μνήμη σε ένα κύμα αναπαράστασης και αποκάλυψης μιας άλλης ερμηνείας της ιστορίας του κόσμου.

Οι μικρής κλίμακας γλυπτικές χειρονομίες στον τοίχο καλύπτονται από μια κλωστή από τούβλα με τρύπες που κρυφοκοιτάζουν, και εμπλέκει τον χώρο σε ένα παιχνίδι εξαφάνισης, μέσα και έξω από την απόκρυψη από το βλέμμα των άλλων. Ο Φατούρος σχεδιάζει σε αυτό το περιβάλλον –ένα περιβάλλον κατασκευασμένο από βιομηχανικά μέταλλα και υλικά όπως πολυουρεθάνη και ασφαλτικές μεμβράνες– προσκαλώντας μας σε έναν διαφορετικό αστερισμό παρατήρησης και αυτοσυντήρησης σε ένα δια βίου κυνήγι που επαναλαμβάνεται.

Διάρκεια: 20 - 23 Απριλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 20 Απριλίου 11:00 - 21:00, 21 / 22 / 23 Απριλίου, 11:00 - 19:00

Location

Eins Gallery, Themidos 28, 3036, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org