"Τζ̆αι μετά;": Θεατροκινητικές συναντήσεις γυναικών στη Στέγη Χορού Λευκωσίας 08 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 18:00 - 20:00Λευκωσία

Χορός

Το πρότζεκτ με τίτλο "τζ̆αι μετά" παρουσιάζεται από την Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου, και κάθε Τετάρτη στις 18:00, στη Στέγη χορού Λευκωσίας.

Το “τζ̆αι μετά;” πραγματοποιείται στο πλαίσιο φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης "More than Dancing" που διοργανώνει η Στέγη Χορού Λευκωσίας. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών, το Τμήμα Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών & Φίλων. Με την στήριξη του προγράμματος Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

«Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκόν Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων, στην Κύπρο υπολογίζεται ότι το 22 % των γυναικών έχουν ππέσει θύματα βίας. Πόσα άλλα όμως περιστατικά δεν καταγγέλλονται επίσημα, ώστε να καταγραφούν στα στατιστικά, ειδικότερα σε έναν κράτος -όπου πάλι σύμφωνα με τον πιο πάνω οργανισμό – το 47% του πληθυσμού της Κύπρου δηλώννει ότι δεν εμπιστεύεται την αστυνομία;

Το “τζ̆αι μετά” εν΄ έναν πρότζεκτ που εσ̆ει στοχο να ασχοληθεί με τούτον το θέμαν καλλιτεχνικά έχοντας ως αφετηρία τες πιο κάτω κατευθυντήριες ερωτήσεις.

Είσαι γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας τζ̆αι ππεσες θύμα βίας; Αν ναι :

Εκάταγγειλές το; Τζ̆αι μετά;

Έκοψες κάθε σχέση που χες με το άτομο; Τζ̆αι μετά;

Εφυες που σπίτιν; Τζ̆αι μετά;

Αλλαξες δουλειά; Τζ̆αι μετά;

Άλλαξες τα μωρά σου σχολείον; Τζ̆αι μετά;

Εν έκαμες τίποτε που τα πιο πάνω; Τζ̆αι μετά;

Αν τωρά νιώθεις ότι είσαι έτοιμη να εξερευνήσεις τούτον το “τζ̆αι μετά” με έναν δημιουργικό τρόπο που μπορεί να φωτίσει τούτα τα θέματα που μιαν άλλην σκοπιάν τζ̆αι να βρεθούν άλλοι τρόποι να ακουστεί η φωνή σου πέραν που τους προκαθορισμένους, τότε έλα στες θεατροκινητικές συναντήσεις γυναικών στην Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Ποιές είμαστεν; Είμαστεν η Ελευθερία, η Νάγια, τζ̆αι η Έλενα, μια ομάδα γυναικών που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ασφαλέστερο πλαίσιο για κάθε γυναίκα τζ̆αι κάθε ιστορία βίας, χιλιοειπωμένη ή ανείπωτη. Είμαστεν γυναίκες που χρησιμοποιούμεν την τέχνην μας, η κάθε μια στον τομέα της, ως κοινωνικό εργαλείο για την καταπολέμιση των φυλετικών διακρίσεων, κοινωνικών ανισότητων καθώς τζ̆αι της έμφυλης βίας. H Ελευθερία Σωκράτους είναι χοροπαιδαγωγός μικτών ικανοτήτων τζ̆αι δημιουργός στον τομέα του χορού, η Νάγια Τ. Καρακώστα είναι ηθοποιός, περφορμέρ, θεατροπαιδαγωγός τζ̆αι η Έλενα Σωκράτους είναι σκηνοθέτις τζ̆αι θεατροπαιδαγωγός".

Στο τέλος των συναντήσεων, θα δημιουργηθεί μια περφόρμανς Ντοκουμέντο με βάση τα βιώματά που έχουν μοιραστεί.

Απο την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου, και κάθε Τετάρτη 18:00 - 20:00 στην Στέγη Χορού Λευκωσίας για 7 συναντήσεις.

Οι συναντήσεις προσφέρονται δωρεάν.

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected] και 22 780960

Location

Στέγη Χορού, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org