"Πρόσωπα": Ατομική έκθεση της Νεφέλης Κυριακίδου στη Γκαλερί Γκλόρια 07 ΙούνιοςΙούν 2023 19:30 - 23 ΙούνιοςΙούν 2023 00:00Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Εικαστικά

Η Γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο ενθάρρυνσης και προώθησης νέων καλλιτεχνών, παρουσιάζει την έκθεση της τελειόφοιτης μαθήτριας του Λυκείου Ιδαλίου, Νεφέλης Κυριακίδου με τίτλο «Πρόσωπα». Την έκθεση θα προλογίσει ο Διευθυντής του Λυκείου Ιδαλίου, Αλέξης Αλεξάνδρου στα εγκαίνια που θα γίνουν την Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 στις 19:30.

Μιλώντας για το έργο της, η Νεφέλη Κυριακίδου αναφέρει: “Πάντα με γοήτευε το ανθρώπινο πρόσωπο και η αφθονία των συναισθημάτων του που αποκαλύπτει με μια απλή ματιά σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι με τις διαφορετικές γωνίες του προσώπου αλλα και την δομή του ανθρώπινου σώματος από τις προτομές και ολόσωμα γλυπτά προσωπικοτητων οπως o Αντίνοος, ο Θεός Διόνυσος, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αχιλλέας.

Πάντα μου άρεσε να περιστρέφω τον εαυτό μου με την Τέχνη και την έννοια της έκφρασης του ψυχισμού, με εικαστικά μέσα, είτε αυτό είναι σχέδιο, ζωγραφική, θέατρο ή φιλολογία. Το γράψιμο είναι ακόμα μια μορφή τέχνης που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μου τελευταία και στόχος μου θα ήταν να δημιουργήσω μια πορεία που θα συνδυάζει τόσο το γράψιμο όσο και το σχέδιο, εξελίσσοντας και τις δύο δεξιότητες δοκιμάζοντας νέα στυλ και υλικά. Ένα ιδανικό μέλλον για μένα θα ήταν ένα μέλλον γεμάτο μάθηση για τον εσωτερικό κόσμο και τις ατελείωτες πλευρές του, ενώ παράλληλα θα μάθαινα να τον εκφράζω με περισσότερη ελευθερία και να ξεφεύγω από τα όρια του φωτογραφικού ρεαλισμού, κρατώντας παράλληλα τη ρεαλιστική πτυχή ως βάση του.

Μερικές από τις επιτυχίες μου είναι η δεύτερη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό τέχνης στην δευτέρα γυμνασίου, η πρώτη και δεύτερη θέση στην δευτέρα Λυκείου (είχε γίνει υποβολή δύο έργων), η πρώτη θέση σε ένα προσωπικό διαγωνισμό που δόθηκε μέσω του υπουργείου παιδείας και η πρώτη θέση στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών στην τρίτη Λυκείου”.

Διάρκεια: 07 - 23 Ιουνίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 - 20:00, Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 12:45 και 17:30 - 20:00 και Σάββατο 10:30 - 12:45

Πληροφορίες: 22 762605

Location

Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org