"Μπάλα στο Κέντρο: Ανθρώπων Μνήμες" 25 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 19:00

Διαλέξεις

Η ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου ξεδιπλώνεται στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας μέσα από μια σειρά διαλέξεων που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την προσωρινή έκθεση "Μπάλα στο Κέντρο: Ποδόσφαιρο - Ιστορία - Λευκωσία".

Έχοντας φθάσει στον Απρίλιο του 2023, τον τελευταίο μήνα που διαρκεί η έκθεση, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας θέλησε να οργανώσει μία ιδιαίτερη εκδήλωση με σκοπό να προβάλει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο «Κέντρο». Με αυτήν την προοπτική, το ιστορικό μουσείο της Λευκωσίας, κατόρθωσε να φέρει κοντά παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από τις ομάδες της Λευκωσίας και, με τη δική τους συμμετοχή, να οργανωθεί η εκδήλωση "Μπάλα στο Κέντρο: Ανθρώπων Μνήμες" στις 25 Απριλίου και ώρα 19:00.

Οι πρωταγωνιστές των γεγονότων του λευκωσιάτικου ποδοσφαίρου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της πρωτεύουσας από τις ομάδες ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός, ΑΫΜΑ, Ορφέας, Ομόνοια και Λευκοθέα, οι οποίοι έζησαν εκ των έσω τις σημαντικές στιγμές της ποδοσφαιρικής ιστορίας θα φέρουν στο φως μνήμες και βιώματα από τα χρόνια της αγωνιστικής τους δράσης, σε μια ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου και ερευνητή Ιάκωβου Κακουρή, οι παλαίμαχοι θα μιλήσουν για τις συνθήκες των προπονήσεων στα γήπεδα μιας άλλης εποχής, τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, το κλίμα στα αποδυτήρια του παλιού ΓΣΠ, τις επαγγελματικές ευκαιρίες, τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τότε τα σωματεία, αλλά και για το «3ο ημίχρονο», δηλαδή τις συγκεντρώσεις και τις αναλύσεις του παιχνιδιού με το πέρας ενός αγώνα.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση κατά την οποία ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, θα τιμήσει όλους τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα γήπεδα την περίοδο 1960-1979.

Η συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης θα καταγραφεί από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου με σκοπό να καταχωρισθεί ως ντοκουμέντο στο αρχείο του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, καθώς και στο αρχείο Ψηφιακός Ηρόδοτος του ΡΙΚ.

Ομιλητές:

Τάκης Αντωνίου και Μιχάλης Χατζηπιερής │ ΑΠΟΕΛ
Λάκης Αβρααμίδης και Ανδρέας Φιλώτας │ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Γκάρο Τερζιάν και Γκρέγκορι Κονιαλιάν │ ΑΫΜΑ
Σαββάκης Κωνσταντίνου και Κωστάκης Γιαννουρής │ ΟΡΦΕΑΣ
Σωτήρης Καϊάφας και Νίκος Πατίκκης │ ΟΜΟΝΟΙΑ
Μαριλένα Χαραλάμπους │ ΛΕΥΚΟΘEΑ

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22 661475

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org