"Μορφολογίες": Έκθεση κεραμικής τέχνης της Μαίρης Παύλου 19 ΜάιοςΜάι 2023 19:30 - 03 ΙούνιοςΙούν 2023 00:00

Εικαστικά

Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό φιλοξενεί τη δεύτερη ατομική έκθεση κεραμικής τέχνης της Μαίρης Παύλου, από τις 19 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου 2023.

Υπό τον τίτλο "Μορφολογίες", η έκθεση παρουσιάζει μια εικαστική μελέτη των μορφοπλαστικών δυνατοτήτων του πηλού που συγκροτείται από δύο διακριτές αλλά συνδεδεμένες ενότητες έργων, κεραμικές τσαγιέρες και γλυπτά.

"Ο πηλός ξεχωρίζει ανάμεσα στα υλικά ίχνη του ανθρώπινου πολιτισμού ανά τους αιώνες. Παλιός, ανθεκτικός και ιδιαίτερα εύγλωττος για τους αρχαιολόγους φέρνει στο φως και ενώνει πολυάριθμες και διαφορετικές πτυχές της ζωής. Διατροφή και πόση, τελετουργία και γιορτή, αισθητική και μυθολογία. Οι κεραμικές τσαγιέρες της Μαίρης Παύλου αποτελούν κι αυτές χρηστικά αντικείμενα τέχνης. Γεωμετρικά και ζωικά μοτίβα, πολύχρωμα υαλώματα και αναφορές σε εμβληματικές μορφές της μοντέρνας τέχνης πλάθονται με υλικά ασφαλή για το σερβίρισμα και την πόση του τσαγιού. Μαζί τους παρουσιάζεται και η ενότητα έργων Γυναίκες στο Χαμάμ, ένα σύνολο από κεραμικά γλυπτά με αναπαραστάσεις γυναικείων γυμνών σωμάτων που απολαμβάνουν τη διαδικασία του λουτρού. Παραδοσιακά η επίσκεψη στο Χαμάμ αποτελούσε επιταγή υγιεινής και θρησκευτική υποχρέωση εξαγνισμού, αλλά για τις γυναίκες ήταν εξίσου στιγμή ελευθερίας και ζωηρής κοινωνικοποίησης. Το τελετουργικό ολοκληρωνόταν με το σερβίρισμα τσαγιού."

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Νέλη Μωυσή, Λειτουργός του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, την Παρασκευή, 19 Μαΐου, στις 19:30.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελεάννα Αβούρη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Σόνια Φωτίου

Διάρκεια: 19 Μαϊου - 03 Ιουνίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 - 23:00/ Σάββατο 12:00 - 23:00

Πληροφορίες: 25 212171

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org