"Μετάλλων Τόποι": Ημερίδα και εκδρομή στην Ασγάτα 08 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2023 20:00 - 09 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2023 16:00

Συνέδρια/Ημερίδες

Ενημερωτική ημερίδα και περιήγηση/ εκδρομή στην περιοχή των μεταλλείων της Ασγάτας διοργανώνει την Παρασκευή, 08 και το Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ημερίδα, με τίτλο «Η πολιτιστική και μεταλλευτική κληρονομιά της Ασγάτας, μέσα από το πρόγραμμα ‘’Μετάλλων Τόποι’’» που θα πραγματοποιηθεί στις 08 Σεπτεμβρίου στις 20:00, περιλαμβάνει σύντομες διαλέξεις σχετικά με την αρχαιολογική, ιστορική, μεταλλευτική, γεωλογική και λογοτεχνική πτυχή των αρχαίων και των σύγχρονων μεταλλείων τόσο της περιοχής Ασγάτας- Καλαβασού, όσο και των νησιών Σίφνου, Σερίφου και Κύθνου.

Μερικοί από τους ομιλητές είναι η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, ο πρώην διευθυντής της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΜΕ), Γεώργιος Μαλιώτης, ο Αρχαιολογικός Λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Γιάννης Βιολάρης, η Ελένη Φιλιππάκη από το Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και ο καθηγητής του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελής Βουτουρής, ο οποίος θα μιλήσει για τις συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία της Κύπρου (1936-1940).

Tο Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση/ εκδρομή στην περιοχή των μεταλλείων της Ασγάτας, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 17:00 στην πλατεία του χωριού, από όπου θα ξεκινήσει η περιήγηση στα σημεία γεω-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που θα μελετηθούν και θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της Πράξης «Μετάλλων Τόποι». Με το πέρας της ξενάγησης θα ακολουθήσει δεξίωση στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασγάτας.

Για την περιήγηση θα υπάρχει λεωφορείο από την Λευκωσία (χώρος στάθμευσης Σταδίου ΓΣΠ - δυτική κερκίδα) στις 16:00.Ο αριθμός των θέσεων στο λεωφορείο είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ενδιαφερόμενοι από άλλες επαρχίες μπορούν να έρθουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Για καλύτερο συντονισμό, όλοι όσοι σκοπεύουν να λάβουν μέρος στην περιήγηση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον σχετικό σύνδεσμο.

Πληροφορίες:99 375959 και 99 813385

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org