"Γυναίκες του Λόρκα" στο Θέατρο Μασκαρίνι 26 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 20:30 - 28 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 20:30Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία

Θέατρο

Το θεατρικό αναλόγιο "Γυναίκες του Λόρκα", παρουσιάζεται από τις 26 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Έφης Χαραλάμπους, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στη Λευκωσία.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα σκηνοθετημένο, θεατρικό  αναλόγιο, βασισμένο στις τρεις τραγωδίες του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ,με κεντρικό θέμα την πατριαρχία και τη θέση της γυναίκας στην Ισπανία του 1930. Το αναλόγιο επικεντρώνεται στην εποχή που γράφτηκαν τα τρία σπουδαία έργα του συγγραφέα, αναδεικνύοντας, μέσα από εικόνες και σκηνές των ίδιων των έργων το πώς αντιμετώπιζε ο κόσμος, η κοινωνία, η οικογένεια τη Γυναίκα, τη Μάνα, τη Νύφη, την αδερφή, την γειτόνισσα, την κακοποιημένη γειτόνισσα, την ανύπαντρη μητέρα, την παρθένα, τη Δούλα, τη φτωχή, την πλούσια, τη στείρα γυναίκα, τη χήρα γυναίκα…

Με αφορμή το θέμα της εποχής, την επικρατούσα πατριαρχία  και με έμπνευση το μοναδικό άντρα συγγραφέα που εξύμνησε τη Γυναίκα, μέσα από τον  Έρωτα και το Θάνατο ταυτόχρονα, προέκυψε ένα κείμενο καινούριο, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το πρωτότυπο.

Έτσι, ο ‘’Ματωμένος Γάμος’’ του Νίκου Γκάτσου, η ‘’Γέρμα’’ του Αλέξη Σολομού και ‘’Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα’’ του Ερρίκκου Μπελιέ ξαναδιαβάζονται, με στόχο να ακουστούν οι σκηνές που αφορούν στο θέμα της πατριαρχίας.

Οι ‘’Γυναίκες του Λόρκα ‘’ λοιπόν, είναι τρία καινούρια  μονόπρακτα , με αρχή - μέση - τέλος, που προκύπτουν από τη συρραφή των τριών, μεγάλων του έργων, χωρίς να αλλάζει η ταυτότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Συρραφή έργου:  Έφη Χαραλάμπους

Παίζουν: Νάτια Χαραλάμπους, Έφη Χαραλάμπους, Μαρία Ζίττη, Ξάνθια Αργυρού , Μύρια Χώπλαρου

Παραστάσεις:

26, 27, 28 και 30 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 97 712314

Location

Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org