"Απαγορευμένο": Έκθεση του Ορέστη Λαζούρα στο korai project space 10 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 19:00 - 03 ΜάρτιοςΜαρ 2023 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο project space Korai, στη Λευκωσία, η νέα έκθεση του Ορέστη Λαζούρα με τίτλο «Απαγορευμένο».

Μέσα από απαγορευμένα σώματα και ξεχασμένους τόπους, το «Απαγορευμένο» του Ορέστη Λαζούρα εικονογραφεί την αιώνια επιστροφή της υλικότητας. Πλοηγώντας στις σύγχρονες πλατφόρμες μεταπώλησης ως μέσο διερεύνησης του πλαισίου της ιστορίας του καταναλωτισμού στην Κύπρο, προκύπτει ένα νέο μοντέλο συλλογής: ξεκινώντας νέες αφηγήσεις γύρω από τα συλλεγμένα αντικείμενα, με τις μορφές τους να αναδύονται μέσα από την εκκολαπτόμενη υλική τους ύπαρξη.

Η πρακτική του Ορέστη Λαζουρά είναι κατά κύριο λόγο επηρεασμένη από τον τοπικό ρομαντισμό, τις πλασματικές ταυτότητες καθώς και από τη συνεχή εξερεύνηση του σύγχρονου πολιτισμού, με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται. Εφαρμόζει τη μέθοδο του «styling» ως μια διαδικασία τακτοποίησης υλικών που μεταφέρουν το κλειδί της επιθυμίας για να δώσει ρυθμό και ομοιοκαταληξία στις συνθέσεις του. Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει από τις διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζει, προκειμένου να διακόψει ή να επαινέσει τα χαρακτηριστικά (εννοιολογικά ή φυσικά) των υλικών που επιλέγει να χρησιμοποιήσει.

Διάρκεια: 10 Φεβρουαρίου - 03 Μαρτίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 16:00 - 19:00 και Σάββατο 11:00 - 14:00

Πληροφορίες: 99 803423

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org