"Αντίο, Ηλίθιοι" του Αλμπέρ Ντιποντέλ από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού 14 ΜάρτιοςΜαρ 2022 20:15

Κινηματογράφος

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, μετά από ένα διάστημα αναγκαστικής διακοπής λόγω της πανδημίας, επαναρχίζει τις τακτικές προβολές της την Δευτέρα, 14 Mαρτίου, στις 20:15 στον κινηματογράφο Ρίο.

Σε συνεργασία με την Αλιάνς Φρανσαίζ Λεμεσού και μέσα στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας, θα παρουσιάσει την πολυβραβευμένη γαλλική ταινία του Αλμπέρ Ντιποντέλ "Αντίο, Ηλίθιοι" (Adieu Les Cons).

Υπόθεση:

Πρόκειται για μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, αλλά και πικρή σάτιρα της γαλλικής πραγματικότητας. Κεντρικό πρόσωπο είναι η Σιζ Τραπέ, μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια, η οποία μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της, να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνά της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, έναν «καμένο» IT που, από παρεξήγηση, σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά κι έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή αισθήματα για τη Σιζ.

Με την υπογραφή του Αλμπέρ Ντιποντέλ στο σενάριο, τη σκηνοθεσία αλλά και τον κεντρικό ρόλο, η φουριόζα μαύρη κωμωδία απέσπασε 12 υποψηφιότητες και 7 βραβεία στα τελευταία Σεζάρ, ανάμεσά τους Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Ηθοποιοί: Βιρτζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Τζάκι Μπερουάιερ, Φιλίπ Ουχάν κ.ά. Παραγωγή: 2020 Γλώσσα: Γαλλική με ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 87΄

Είσοδος: 5 ευρώ

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org