«Άκου»: Moυσική παράσταση του Δημήτρη Φανή 30 ΙανουάριοςΙαν 2023 20:30Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα

Μουσική

Ο Δημήτρης Φανής παρουσιάζει τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, τη μουσική παράσταση με τίτλο «Άκου».

Λίγα λόγια για την παράσταση από τον Δημήτρη Φανή:

«Όπως οι παλιοί δύτες βουτούσαν στα βάθη των ωκεανών, για να βρουν τα αυθεντικά μαργαριτάρια (τώρα καλλιεργούνται σε φάρμες), έτσι κι ένας λάτρης του ήχου και του στίχου, θα πρέπει να βουτήξει στα βαθιά του τραγουδιού, για να βρει τους θησαυρούς του. Όσο περνά ο καιρός και στην επιφάνεια του τραγουδιού επιπλέουν τα σκουπίδια μιας χρήσης, τα οποία προέκυψαν από την «βιομηχανοποίηση» του, οι πραγματικοί θησαυροί κρύβονται στην άμμο του βυθού. Εκεί θα τους βρει όποιος ψάξει. Δε χάνονται κι ούτε φθείρονται. Χρειάζεται βουτιά και έρευνα.
Η πρόταση αυτή, είναι μια περιδιάβαση στους δρόμους του ήχου και του στίχου. Θα περπατήσουμε στη λεωφόρο του καλού τραγούδιού και θα κάνουμε σταθμούς στις πιο σημαντικές στιγμές του. Και είναι μια μαγική διαδρομή! Από την περίοδο που το τραγούδι διαδιδόταν από στόμα σε στόμα, άλλα και στην μετέπειτα ενδιαφέρουσα εξέλιξη του. Σμυρνέϊκο, ρεμπέτικο, λαϊκό, έντεχνο, σύχρονο. Μια μεγάλη και συνάμα πολύ γοητευτική διαδρομή, που θα παρουσιαστεί στο κοινό μ’ έναν βεβαίως συνοπτικό, πλην όμως ουσιαστικό τρόπο, με τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση του Νεοκλή Νεοφυτίδη. Εκτός από τον Νεοκλή επί σκηνής θα βρεθούν άλλοι τρεις προικισμένοι μουσικοί. Ο Γιώργος Δημητρίου θα παίξει μπουζούκι και λαούτο, η Μιράντα Παπανεοκλέους θα παίξει τσέλο και ο Κωνσταντίνος Μακαρίτης, φλάουτο. Η αφεντιά μου θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και μπαγλαμά. Καμαρώνω πολύ γι αυτή τη δουλειά!»

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Φανής

Είσοδος: 10 ευρώ

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες: 99 650187

Location

Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org