«Άγγελε μου» από το θέατρο Αντίλογος 04 ΙούνιοςΙούν 2022 21:00 - 06 ΙούνιοςΙούν 2022 21:00

Θέατρο

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει από τις 22 Μαΐου, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, στη Λευκωσία, το μονόλογο «Άγγελέ μου» του Χένρι Νέιλορ, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το ποιητικό κείμενο του Χένρι Νέιλορ βασίζεται πάνω στην πραγματική ιστορία της θρυλικής αγωνίστριας Ρεχάνα και περιγράφει με ένταση, χιούμορ, ανθρωπιά και συγκίνηση την ιστορία της μικρής αυτής κοπέλας, ενώ παράλληλα σε κάνει να σκέφτεσαι τι δρόμο θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της κάτω από άλλες συνθήκες.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Το «Άγγελέ μου» είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν. Τη λένε Ρεχάνα, αλλά οι γονείς της την φωνάζουν «Άγγελέ μου» και μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα με φυστικόδεντρα σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Μας αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας, μας μιλά για τον πατέρα της που πάντα ονειρευόταν την εποχή που οι γυναίκες θα ήταν ισότιμες με τους άντρες, για τις βαθιά ριζωμένες μέσα της ειρηνιστικές πεποιθήσεις και για την επιθυμία της να γίνει μια μέρα δικηγόρος.

Όμως όταν γίνεται δεκαεπτά χρονών, στο Κομπάνι ξεσπά ο πόλεμος, καθώς ο ISIS (το DAESH όπως είναι το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά) πολιορκεί κατ’ αρχήν και αργότερα κατακτά όλα τα εδάφη στη Βόρεια Συρία. Μέσα στη φρίκη ενός από τους πιο αποτρόπαιους και ανελέητους πολέμους, το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να παραμείνει ζωντανό, γλυτώνοντας κατά τύχη ή από σύμπτωση από τους μύριους φρικτούς κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε της βήμα, ώσπου στο τέλος προσχωρεί σε μια ομάδα από Κούρδισες γυναίκες που μάχονται το DAESH.»

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Henry Naylor
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνογραφία, Ενδυματολογία: Γιώργος Γιάννου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Επί σκηνής: Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις:

Κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00, (εκτός από το Σάββατο 28 Μαΐου) μέχρι τις 12 Ιουνίου, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99 251331 / 70007721

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org