Αφιερωμένες στον Γιώργο Σκοτεινό οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 18 ΜάιοςΜάι 2023 00:00 - 20 ΜάιοςΜάι 2023 00:00

Εικαστικά

Η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic, στη Λεκωσία, συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με διάφορες εκδηλώσεις, στις 18, 19 και 20 Μαΐου 2023, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Σκοτεινού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, περφόρμανς σύγχρονου και δημιουργικής κίνησης, διαδραστικά έργαστήρια τέχνης και παλαιοντολογίας και ηχητικές περφόρμανς.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 18 Μαΐου διεξάγεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» για τα παιδιά της Δ΄τάξης του ∆ηµοτικού Σχολείου Λυκαβηττού ΚΒ Λευκωσίας, µε τη συµµετοχή μελών της οικογένειάς τους, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται και Περφόρμανς σύγχρονου χορού με τίτλο «ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ II» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σκαλιόντα.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου πραγματοποιείται έκθεση με έργα παιδιών που συµµμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας - ∆ιεύθυνση ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης-Majestic. Την ίδια μέρα διεξάγεται Εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για παιδιά 6-12 ετών, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου διοργανώνεται Διαδραστικό εργαστήρι Παλαιοντολογίας και Τέχνης για παιδιά 6-11 ετών και το βράδυ ηχητική περφόρμανς, η οποία αποτελεί μια ερμηνεία του έργου του Γιώργου Σκοτεινού "Μεταβολισμός (1969)", μέσα από ηχητικά αποσπάσματα/ηχογραφήσεις πεδίου και έτοιμες μουσικές ηχογραφήσεις από τον Παναγιώτη Μηνά.

Πληροφορίες: 22 458228

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org