«Α Glitter Baptism»: Έκθεση της Μαριάντρης στην The Edit Gallery 16 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 18:00 - 15 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 00:00Λεμεσός

Εικαστικά

Η Edit Gallery, στη Λεμεσό, παρουσιάζει από τις 16 Σεπτεμβρίου, την ατομική έκθεση της Μαριάντρης Χρυσοστόμου, με τίτλο ‘Α Glitter Baptism’.

Στην έκθεση της ‘A Glitter Baptism’, η Μαριάντρη επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των στερεοτύπων του φύλου. Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες, όπως ακατέργαστο καμβά, τζιν ύφασμα, σχοινί και λινάτσα, και με την ιδιαίτερη χρήση του χρώματος, καταφέρνει να παρουσιάσει τολμηρές δηλώσεις με κοινωνικοπολιτικά και θρησκευτικά μηνύματα φιλοτεχνημένα με ντελικάτες τεχνικές.

Η καλλιτέχνης με τη χρήση του υφάσματος και των ινών επανασχεδιάζει και ανακατασκευάζει τη ζωγραφική και παράγει μια νέα σύγχρονη μορφή. Η σύνθεση και η κλίμακα των έργων είναι προσεκτικά μελετημένα ούτως ώστε να προσεγγίζουν τόσο τη σύγχρονη μορφή όσο και τη μοντέρνα αφήγηση. Τα έργα της καθοδηγούν τους θεατές να επανεξετάσουν τη σύνδεση μεταξύ εννοιών και φύλου καθώς και να σπρώξουν τα όρια ως προς το τι θεωρείται θηλυκό και τι αρσενικό.

Μια βάπτιση από γκλίτερ. Ο τίτλος της έκθεσης υποδηλώνει την αναγέννηση κάθε ατόμου σε ένα πιο περιεκτικό ον. Η έκθεση προτρέπει όλους μας να αναγεννηθούμε μέσα από τη λάμψη και τα γκλίτερ ως κάθαρση. Μια αλληγορία για μια κοινωνία με διαφορετική αντίληψη, χωρίς αποκλεισμούς που να δέχεται και να συμπεριλαμβάνει όλους.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, 18:00 - 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 15:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 13:00

Πληροφορίες: 25 251710

Location

Edit Gallery, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org