8ο Μουσικό Φεστιβάλ Windcraft 05 ΑύγουστοςΑυγ 2022 19:00 - 07 ΑύγουστοςΑυγ 2022 19:00

Φεστιβάλ

Το 8ο Μουσικό Φεστιβάλ Windcraft θα πραγματοποιηθεί από τις 05 μέχρι τις 07 Αυγούστου, στο χωριό Κατύδατα της επαρχίας Λευκωσίας.

Το Windcraft Music Fest 8 περιλαμβάνει συναυλίες, τριήμερα μουσικά σεμινάρια για πνευστά και φωνή, ποικίλα εργαστήρια, μια ηχητική εγκατάσταση καθώς και ένα διαδραστικό παράλληλο πρόγραμμα για άτομα όλων των ηλικιών. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και στη σκηνή στο Περβόλι και θα περιλαμβάνει ένα κράμα μουσικών στοιχείων, όπου η παραδοσιακή και η τζαζ μουσική θα εναλλάσσονται με σύγχρονους ήχους.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν εννέα σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόκειται για τους Technobrass από τη Βραζιλία, τους Bobby Rausch από τη Γερμανία, ενώ οι Fanfara Station έρχονται από την Ιταλία, την Τυνησία και τις ΗΠΑ. Από το Ισραήλ έρχεται το Ofer Mizrahi Trio. Από την Κύπρο στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος η Ελεονώρα Ρούσου «Χαρά», το Alexis Kasinos Quintet, το Alarga Ensemble, το Μουσικό Σχήμα Τρόπος και φυσικά το Windcraft Band.

Αξιοσημείωτη θα είναι η παρουσίαση μιας in situ ηχητικής εγκατάστασης της συνθέτριας Στέλλας Ν. Χρίστου με τίτλο «Το γάλα που πνέει». Μετά από επιτόπια έρευνα στα Κατύδατα και συνομιλίες με τις γυναίκες του χωριού, η Χρίστου θα παρουσιάσει τη δική της προσέγγιση στους ήχους και τους μύθους των Κατυδάτων.

Στο παράλληλο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δραστηριότητες για παιδιά, όπως το εργαστήρι «Η κοιλιά μου σαν μπαλόνι δες φουσκώνει-ξεφουσκώνει» με την Ελενίτσα Γεωργίου και η μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Με δυο παπούτσια από χαρτί» με τη Μαρίνα Κατσαρή και τον Γιάννη Κουτή, τα μουσικοχορευτικά εργαστήρια με τους Bobby Rausch, Alice Ayvazian και Κάλια Λοϊζίδου, το εργαστήρι κυανοτυπίας με την Κατερίνα Προκοπίου, καθώς και την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και δύο διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και εξερεύνησης του χωριού.

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες: www.windcraftmusicfest.com

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org