5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στην Αγία Νάπα 04 ΑύγουστοςΑυγ 2023 19:30 - 06 ΑύγουστοςΑυγ 2023 19:30

Φεστιβάλ

Ανοίγει την Παρασκευή 04 Αυγούστου τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 06 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή, 04 Αυγούστου, στις 20:00, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Καινοτομία στο φετινό Φεστιβάλ είναι τα μαγειρευτά φαγητά από συνταγές της γιαγιάς, τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα προσφέρονται για δοκιμή σε όλους τους θαμώνες. Εκτός από τα μαγειρευτά φαγητά στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα μερικά από τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου κι έτσι το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ.

Το καλλιτεχνικό μέρος της πρώτης μέρας (Παρασκευή 04 Αυγούστου) περιλαμβάνει την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Τζιαι γιώνη μες στα αγκάλια της» με τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου. Την πρώτη βραδιά κλείνει η συναυλία «Παραδοσιακά και Λαϊκά» με το Μιχάλη Βιολάρη, τον οποίο πλαισιώνουν μουσικά οι Κύπριες τραγουδίστριες Αννίτα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Παράσχου και το Μουσικό Σχήμα Άσμα.

Με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι ρίζες της Παράδοσης» που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 05 Αυγούστου). Ακολουθεί η Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου «Ρύμβος» «Στα χρώματα του Ουρανού και της Θάλασσας» και η συναυλία «Στα χρώματα της μουσικής» με τους Πέτρο Κουλουμή και Τασούλα Καλλένου.

Η συναυλία του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Μπάμπη Τσέρτου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας (Κυριακή 06 Αυγούστου). Συμμετέχει επίσης, η Κύπρια τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου και συνοδεύει μουσικά το μουσικό σχήμα «Άσμα».

Της συναυλίας θα προηγηθούν Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί και τραγούδια από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου.

Η είσοδος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org