2ο Φεστιβάλ Breach - Αυτοσχεδιασμός & Πειραματική Μουσική 19 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:00 - 20 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 00:00Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, Λευκωσία

Φεστιβάλ

Σηκώνει αυλαία την Τετάρτη, 19 Απριλίου, στις 20:00, στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στη Λευκωσία, το 2ο Φεστιβάλ Breach - Αυτοσχεδιασμός και Πειραματική Μουσική 2023.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του Breach Festival, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/Ιράκ.

Οι μουσικοί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ, που ολοκηρώνεται στις 20 Απριλίου, προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Κουρδιστάν/Ιράκ, και Γερμανία. Όλοι ανεξαιρέτως, είναι καταξιωμένοι στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής και έχουν μακρά ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές.

Πρόγραμμα Συναυλιών Φεστιβάλ

19 Απριλίου - 20:00-22:00

Emiddio Vasquez - Ηλεκτρονικά

NP- Jad Atoui (συνθεσάιζερ, κιθάρα) & Anthony Sahyoum (ηλεκτρική κιθάρα)

20 Απριλίου - 20:00-22:00

Duo Moment - Hardi Kurda (τροποποιημένο βιολί & βιόλα, διάφορα αντικείμενα & κυκλόματα) & Khabat Abas (τροποποιημένο τσέλλο)

C-Drik - (Ηλεκτρονικά)

Breach Ensemble

Εργαστήριο

20 Απριλίου - 10:00-12:00 & 13:30-16:00

“A New Forge: Materialisms, Sound and Computation” - με τον Emiddio Vasquez

Μέρος I: 10:00-12:00 - Context and MaxMSP Crash course

Μέρος II: 13:30-16:00 - Modalys in MaxMSP

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Το εργαστήριο θα εξετάσει προσεκτικά την τεχνική του “modal synthesis” ως τεχνική για τη σύνθεση ήχου, χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό σύστημα, το MaxMSP και Modalys. Μέσω αυτού, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει διάφορες έννοιες από την θεωρία του υπολογισμού και της ψηφιακής σύνθεσης ήχου, και ερμηνεύοντας τις διαδικασίες αυτές και την υλιστική τους υπόσταση, θα προσεγγίσει με κριτική στάση τις διάφορες ιδεολογικές προϋποθέσεις που φέρει η κάθε τεχνική.

Σε συνδυασμό με τις διάφορες συζητήσεις της (νεο)υλιστικής σκέψης και αντλώντας έμπνευση από το μύθο του Πυθαγόρα στο σιδηρουργείο που οδήγησε τον ίδιο στην φιλοσοφική του τοποθέτηση <<το παν είναι αριθμός>> και απ’ όπου επίσης εκλαμβάνουμε τις αρμονικές σχέσεις του Δυτικού τονικού συστήματος, το εργαστήρι αποσκοπεί σε μια μεταφορική επιστροφή στο σιδηρουργείο, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά όργανα με υλικές παραμέτρους.

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες: 700 00 216

Location

Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org