21ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος 04 ΙούνιοςΙούν 2022 20:30

Φεστιβάλ

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος διοργανώνεται μεταξύ 24 Μαΐου και 04 Ιουνίου 2022, και καλωσορίζει στην Κύπρο 15 σολίστες για 8 συναυλίες, σε τρεις διαφορετικούς χώρους: στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, τη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια και το The Olive Grove στον Δελίκηπο.

Το Φεστιβάλ θα σηκώσει αυλαία την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, στο The Shoe Factory, στη Λευκωσία, με ένα ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο από τον τσελίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Alexander Chaushian και τον πιανίστα Alessio Bax.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των Μέντελσον, Μπετόβεν, Σοπέν και Τζορτζ Κραμπ.

Ακολουθεί μια εβδομάδα μουσικής πανδαισίας στη Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά διασωθέντα μνημεία Φράγκικης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο, και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εκεί, θα φιλοξενηθούν έξι συναυλίες μουσικής δωματίου, στις 27, 28, 29, 31 Μαΐου και 01 & 02 Ιουνίου, με 15 διεθνούς φήμης σολίστες να ενώνουν τις δυνάμεις σε ένα εντυπωσιακό εύρος ρεπερτορίου.

Μαζί με τους Alexander Chaushian και Alessio Bax, το Φεστιβάλ παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του βιολονίστα Daishin Kashimoto – πρώτου Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, και την πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, της βιολονίστριας Viviane Hagner.

Για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ επίσης εμφανίζονται η  νεαρή βιολονίστρια Alexandra Tirsu – πρόσφατη νικήτρια του Βραβείου του Κοινού στον Διαγωνισμό ARD του Μονάχου, ο Razvan Popovici,– ένας από τους πιο καταξιωμένους και πολυτάλαντους βιολίστες της γενιάς του, ο τσελίστας Kyril Zlotnikov – ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φήμης Jerusalem Quartet, η 22χρονη πιανίστρια Marie Sophie Hauzel– η οποία έχει γραφτεί στην ιστορία ως η νεαρότερη σπουδάστρια που έγινε δεχτή ποτέ στο Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ σε ηλικία 15 ετών και η Γαλλοκύπρια σοπράνο Σάρα Αριστείδου.

Το Φεστιβάλ θα καλωσορίσει επίσης την επιστροφή του Freddy Kempf, ενός από τους πιο επιφανείς πιανίστες της εποχής μας, κι όπως κάθε χρόνο, τους σολίστες που αποτελούν τον πυρήνα του φεστιβάλ – τους βιολονίστες Boris Brovtsyn και Levon Chilingirian, τους βιολίστες Diemut Poppen και David Abrahamyan, και τον κοντραμπασίστα Nabil Shehata.

Το Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022, η μουσική δωματίου ταξιδεύει από το αρχαίο χωριό των Κουκλιών σε έναν αρχαίο ελαιώνα – τον ειδυλλιακό, υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, The Olive Grove, για το φινάλε του 21ο Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, σε ένα πρόγραμμα με έργα των Μέντελσον, Μπραμς και Φρανκ που θα ερμηνεύσουν οι Boris Brovtsyn, Levon Chilingirian, Razvan Popovici, Alexander Chaushian και Marie Sophie Hauzel.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30.

Πληροφορίες & Εισιτήρια: 22 663871, pharosartsfoundation.org

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org