21ο Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Κύπρου Όψεις του Κόσμου 10 ΑύγουστοςΑυγ 2022 19:00 - 13 ΑύγουστοςΑυγ 2022 00:00Σαλαμιού, Πάφος

Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου «Όψεις του Κόσμου» θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου, στο χωριό Σαλαμιού, της επαρχίας Πάφου.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ανεξάρτητες ταινίες καλλιτεχνικού και πειραματικού σινεμά animation και περιλαμβάνει διεθνές και κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Οι επιμελητές του Φεστιβάλ Γιώργος Τσαγγάρης και Gerben Schermer (Ολλανδία) επέλεξαν 41 ταινίες στο Διεθνές διαγωνιστικό από 21 χώρες, ανάμεσα σε περισσότερες από 800 υποβολές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πυξίδα των επιμελητών ήταν η ισορροπία ανάμεσα στο πειραματικό αλλά και το αφηγηματικό animation.

Στο Παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα, που είναι αφιερωμένο στο ολοένα και αυξανόμενο παιδικό κοινό του φεστιβάλ, επιλέγηκαν από τους νεαρότερους επιμελητές του Φεστιβάλ Akos Zeleni (Ουγγαρία), Eλένη Χανδριώτου και Γιώργο Τσαγγάρη, 11 διεθνείς ταινίες.

Ιδιαίτερη θέση, όπως και κάθε χρονιά, κατέχει το Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα animation, που θα περιλαμβάνει 4 ταινίες Κυπρίων δημιουργών στο επαγγελματικό τμήμα και 15 ταινίες Κυπρίων φοιτητών στο φοιτητικό τμήμα.

Στο φετινό αφιέρωμα εκθέσεων το φεστιβάλ εστιάζει στην τέχνη της εικονογράφησης και φιλοξενεί μια έκθεση της κροατικής καταγωγής εικονογράφου Lucija Mrzljak, μέλους της φετινής διεθνούς κριτικής επιτροπής. Η Lucija Mrzljak θα πραγματοποιήσει επίσης ένα εξειδικευμένο εργαστήρι με θέμα «πειραματισμοί με ήχο και σχέδιο».

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης και ένα παιδικό εργαστήρι κινουμένων σχεδίων από την ομάδα του φεστιβάλ με τη συμμετοχή και των ξένων καλεσμένων καλλιτεχνών. Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ακόμη μία έκθεση και να ακούσουν ένα άγνωστο Κυπριακό παραμύθι: Είναι η άγνωστη ιστορία της Νεράιδας Μελουζίνης και του Πρίγκιπα Ραϋμόνδου στο Ρηγάτο των Κεδάρων. Ένα παραμύθι σε κείμενο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου και ζωγραφική της Κατερίνας Ατταλίδου, που δημιουργήθηκε μετά από πρόσκληση του The Island Club.

Το φετινό μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από τους Monsieur Doumani, το Μιχάλη Ττερλικκά με τη μουσική του παρέα «Μούσα», τους Vlamis and the Suns, και την world music Τουρκοκυπριακή Μπάντα «The Circle & The Boat».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

 

 

Location

Σαλαμιού, Πάφος

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org