1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast 23 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 11:00 - 25 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 00:00

Κινηματογράφος

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast.

Μια τριήμερη κινηματογραφική εμπειρία που πραγματοποιείται σε τρεις χώρους στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, και περιλαμβάνει πάνω από 90 επιλεγμένες φοιτητικές ταινίες από πανεπιστήμια και σχολές καλών τεχνών από όλο τον κόσμο, δύο συναυλίες και ένα εργαστήριο.

Πρόγραμμα ανά ημέρα:

Παρασκευή 23.02

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο Παραγωγής Tαινιών(ώρα έναρξης 11ΠΜ) στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Καλών Τεχνών. Το εργαστήριο, που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές/τήτριες, αφού συστήσει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες τα στάδια παραγωγής, θα εστιάσει στην παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους με πειραματικό χαρακτήρα, και χρήση stop motion animation. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα προβληθεί στο «Session CY» της Κυριακής. Εκπαιδευτές του εργαστηρίου θα είναι οι Επίκ. Καθηγητές Νίκος Σύννος & Γιάννης Χρηστίδης. Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου απαιτείται εγγραφή: bit.ly/3w6FIOe. Ευκαιρίες Χρηματοδότησης της ΕΕ για τον Πολιτισμό και τον Οπτικοακουστικό Τομέα από τον Nenad Bogdanovic, επικεφαλής του Creative Europe Desk Cyprus θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του εργαστηρίου.

Το βράδυ θα προβληθούν δύο sessions φοιτητικών  ταινιών μικρού μήκους στο Πολυχώρο Συνεργείο (ώρα έναρξης 6ΜΜ). Στο τέλος της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία (ώρα έναρξης 10ΜΜ) στον ίδιο χώρο: Ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος και ο χορογράφος Giulio De Lea θα παρουσιάσουν έναν σύντομο αυτοσχεδιασμό, βασισμένο στο εν εξελίξει έργο τους «Searching for Europa».

Σάββατο 24.02

Θα πραγματοποιηθούν τρία βραδινά sessions (ώρα έναρξης 5ΜΜ) στο Ξυδάδικο (με διαλείμματα της μισής ώρας). Θα ακολουθήσει ανοιχτή συλλογική αυτοσχεδιαστική συναυλία (ώρα έναρξης 9:30ΜΜ): Συγκεκριμένα, προσκαλούνται μουσικοί και καλλιτέχνες του ήχου να συνδεθούν στην κεντρική κονσόλα του Ξυδάδικου και να παράγουν συλλογικά ζωντανό ήχο με πειραματική διάθεση, επάνω στο αριστούργημα του Fritz Lang, Metropolis (1927), που θα προβάλλεται στην οθόνη. Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή (για καλύτερο προγραμματισμό) εδώ: bit.ly/48cpoZk

Κυριακή 25.02

Τέσσερα sessions συνολικά θα παρουσιαστούν στο Ξυδάδικο την τελευταία μέρα του φεστιβάλ: Το  πρωινό (ώρα έναρξης: 11:30ΠΜ) θα ανοίξει το πρόγραμμα της ημέρας, ενώ το πρώτο απογευματινό θα προβάλει μόνο ταινίες animation (ώρα έναρξης: 5ΜΜ), και αμέσως μετά θα προβληθούν ταινίες φοιτητών/τριών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο «Session CY» (ώρα έναρξης: 6:30ΜΜ), πριν από το τελικό session που θα κλείσει τη βραδιά και το φεστιβάλ.

Limassol Today - Yeastprogramme

 

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις εκδηλώσεις του Yeast.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Η διοργάνωση στηρίζεται από το Τμήμα Επικοινωνίας & Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα  εδώ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org