18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας 07 ΟκτώβριοςΟκτ 2023 00:00 - 14 ΟκτώβριοςΟκτ 2023 00:00

Φεστιβάλ

Το 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας λαμβάνει χώρα από τις 07 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων από Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Γερμανία και Κύπρο, τα οποία ασχολούνται και αγαπούν τη μουσική, τους χορούς, το θέατρο και τις διάφορες μαγικές δραστηριότητες της εποχής του Μεσαίωνα.

Σε καθημερινή βάση, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ παρελαύνουν από τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού μέχρι την κεντρική πλατεία του Μοναστηριού, ενώ παράλληλα διεξάγονται εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες από Κυπρίους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες με κοινό σημείο αναφοράς τον Μεσαίωνα.

Σημείο αναφοράς είναι οι εκθέσεις τέχνης από την Γκαλερί Διαχρονική με τίτλο «Η Κύπρος από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα», «Η τέχνη της παραδοσιακής σιδηρουργίας» από τον παραδοσιακό σιδηρουργό Φάνο Μαχάττο, «Το λουλούδι ως κόσμημα στον Μεσαίωνα» της Γκαμπριέλα Γιουνόσοβα από την Σλοβακία, «Η Τέχνη της Κεραμικής» του Τάκη Ασκώτη και «Η έκθεση μεσαιωνικού οπλισμού» του Σέργιου Σεργίου Κερκουλλά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιόλογες συναυλίες όπως η εναρκτήρια με τίτλο «Από το Βυζάντιο στο σήμερα» με τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση (Σάββατο 7/10), «Μια παλέτα τραγούδια» με τους Κύπριους καλλιτέχνες Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκη Τομπάζου, Αννίτα Κωνσταντίνου και Γιώργο Παπασολομώντος (Τετάρτη 11/10), «Με ψυχή Κρητική», με τη Γεωργία Νταγάκη (Παρασκευή 13/10) και «Ένα τραγούδι για τον καθένα» με τους Πόντιους αδερφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη (Σάββατο 14/10).

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, διεξάγονται καθημερινά στις 19:00 παρελάσεις από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα, θέατρα δρόμου και άλλες ομάδες.

Επίσης, Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου, παρουσιάζουν η αφηγήτρια Γεωργία Φάττα και ο μουσικός Νίκος Νικολάου, κάτω από τη γέρικη Συκομουριά – εξωτερικά της κεντρικής εισόδου του Μεσαιωνικού Μοναστηριού – από τις 19:30 - 20:00.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org