16ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Χορών, Χορωδιών και Μπαντών 15 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2023 00:00 - 18 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2023 00:00

Φεστιβάλ

Το 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιών και Μπαντών θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, στην Εξέδρα των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος ένα εξαιρετικά ποικίλο πρόγραμμα, παρελάσεις και καθημερινές παραστάσεις που θα δίνονται με ελεύθερη είσοδο για τους φίλους της παραδοσιακής μουσικής και χορού.

Φέτος υπάρχουν συμμετοχές από Σλοβενια, Βουλγαρία (δύο συγκροτήματα), Αίγυπτο, Αρμενία (τρία), Γεωργία (πέντε), Πόντο, Ήπειρο, Κοζάνη, 18 συγκροτήματα από όλες τις περιοχές της Κύπρου και 12 χορωδίες από την Κυπρο και το εξωτερικό.

Των παραστάσεων που θα αρχίζουν στις 20:00 θα προηγούνται παρελάσεις ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει πρωινή παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών – Κάστρο – Ερμού και πρωινές παραστάσεις στις Πλατείες Αγίου Λαζάρου και Ερμού.

Την Παρασκευη 15 Σεπτεμβρίου η Τελετή Έναρξης επιφυλάσσει ευχάριστες στιγμές με τις ομάδες των Αρμενίων της Κύπρου Χαμασκαΐν Σιπάν και την Επαγγελματική Ακαδημία Χορού Αρμενίας που θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πρόγραμμα, αφού το φεστιβάλ αφιερώνεται στα 95 χρόνια παρουσίας της Χαμασκαΐν Σιπάν στα πολιτιστικά δρώμενα της Kύπρου.

Στην τελετή θα παρουσιαστούν επίσης η Σχολή χορού ΜΑΜΠΟ με 100 χορευτές επί σκηνής, οι περίφημοι δερβίσηδες της Αιγύπτου με τον χορό Τανούρα, οι Ινδοί χορευτές της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, μουσικές νότες από το Φωνητικό σύνολο UNIQUE VOICES, ένα μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα διασκευασμένο και προσαρμοσμένο στους κλασικούς τραγουδιστές που δίδαξε ο Μαέστρος Ανδρέας Γερολέμου και την παγκοσμίου φήμης τσελίστρια απο την Κροατία Άνα Ρούτσνερ.

Κατά την τελετή εναρξης η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα βραβεύσουν τους χορηγούς και τους μαέστρους των χορωδιών, ενώ κατά την τελετή λήξης τη Δευτερα 18 Σεπτεμβρίου θα τιμηθούν οι ξένοι και όλα τα κυπριακά συγκροτήματα που τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση και φυσικά τους εθελοντές που αποτελούν την ψυχή της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα κλείσει με το φεστιβάλ χορωδιών. 12 χορωδίες από Κύπρο, Λίβανο, Γεωργία, Ελλάδα θα παρουσιάσουν στο κοινό παραδοσιακά ακούσματα.

Παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ θα είναι το μεγάλο συνέδριο στις 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος Λάρνακας με θέμα: «Χορός- έκφραση- πολιτιστική κληρονομιά- Κύπρος 2023».

Εισηγητές

Δρ Αμίρ Ναβίλ, Α Υφυπουργός Πολιτισμού, Αίγυπτος
Σπύρος Αντωνέλλος, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
Θεότη Πούρου, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής
Ανδρέας Παπανδρέου, Ερευνητής, συγγραφέας, λαογράφος

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org