13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος 05 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 20:30 - 14 ΟκτώβριοςΟκτ 2022 20:30

Φεστιβάλ

To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος διοργανώνεται από τις 05 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, και φιλοξενεί τέσσερις συναυλίες, παράλληλα με μια σειρά καινοτόμων διεπιστημονικών εκδηλώσεων, όπως εργαστήρια μουσικής, διαλέξεις, και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη νεολαία.

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου με μια συναυλία από το διεθνούς φήμης Fidelio Trio. Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, το Fidelio Trio θα ερμηνεύσει έργα των Γκαμπριέλ Φορέ, Σοφία Γκουμπαϊντούλινα, David Fennessy, και Judith Weir.

Σπάνια και άκρως ενδιαφέρουσα είναι η δεύτερη συναυλία του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος, την Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου, μιας και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Ολλανδό πανφλαουτίστα βιρτουόζο Matthijs Koene. Με ρεπερτόριο που εκτείνεται από την πρώιμη Αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα, ο Koene έχει εμπνεύσει αμέτρητους συνθέτες να γράψουν κομμάτια για το πανφλάουτο, και έχει τιμηθεί με βραβεία όπως Vriendenkrans του Κοντσερτγκεμπάου και Diapason d’ Or. Για το ρεσιτάλ του στη Λευκωσία, το οποίο στηρίζει η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κύπρο, ο Matthijs Koene θα ερμηνεύσει έργα των Κλοντ Ντεμπισί, Στιβ Ράιχ, Καλλιόπης Τσουπάκη, Εύη Σαμμούτη, Ron Ford, Roderik de Man και Daan Manneke.

Το ελληνικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble επιστρέφει στο The Shoe Factory, την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, για μια συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο πρωτοπόρο συνθέτη του 20ου αιώνα, Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Ερευνητής που ξεπέρασε τα σύνορα της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του στοχασμού, ο Έλληνας συνθέτης, μουσικοθεωρητικός, μαθηματικός και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως μια από τις σημαντικότερες μορφές της μεταπολεμικής σύγχρονης τέχνης.

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου με ήχους συναρπαστικούς και ασυνήθιστους από το Trio Zukan – ενός εκ των πιο διακεκριμένων και πειραματικών συνόλων σύγχρονης μουσικής στη Χώρα των Βάσκων, το οποίο προέκυψε από τον σπάνιο συνδυασμό τριών οργάνων: ακορντεόν, κρουστών και του txistu – ενός είδους παραδοσιακού βασκικού φλάουτου τριών οπών, το οποίο μπορεί να παιχτεί με το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο χέρι ελεύθερο για να παίξει κρουστά.  Η συναυλία, την οποία στηρίζει η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, θα περιλαμβάνει έργα των Salvatore Sciarrino, Γιώργου Απέργη, Εύη Σαμμούτη, María Eugenia Luc, Francisco Dominguez και Mikel Chamizo.

Ώρα έναρξης συναυλιών: 20:30

Είσοδος: €15 / €10 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος

Πληροφορίες: 22 663871, pharosartsfoundation.org

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org