«Η Λεμεσός μετράει αντίστροφα για ν’ αποκτήσει το δικό της ποδοσφαιρικό σπίτι» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, χαιρετίζοντας την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου γηπέδου της πόλης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, δημοτικές, αστυνομικές, αθλητικές και στρατιωτικές αρχές της Λεμεσού, καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τριών λεμεσιανών σωματείων ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη, που θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους το νέο γήπεδο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για μια «ιστορική μέρα για την πόλη της Λεμεσού και τον κυπριακό αθλητισμό», ο πρόεδρος του ΚΟΑ παρέθεσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του υπό ανέγερση γηπέδου. Όπως είπε, το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα έχει χωρητικότητα δεκατριών χιλιάδων θέσεων οι οποίες θα είναι πλήρως στεγασμένες. Θα περιλαμβάνει τέσσερα βοηθητικά γήπεδα, εννέα κυλικεία, ένα εστιατόριο αλλά και τις μπουτίκ των ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη. Όλοι αυτοί οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι από άτομα με αναπηρία. Παράλληλα, θα υπάρχουν 130 θέσεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία και χώρος στάθμευσης δυναμικότητας έως και 1.100 θέσεων. Σε ό,τι αφορά το αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στις αρχές του 2022.

Όπως σημείωσε ακόμη ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, το νέο γήπεδο θα φιλοξενεί εγχώριους και ευρωπαϊκούς αγώνες και θα πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές έτσι ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί γήπεδο κατηγορίας τέσσερα. Αναφορικά με το κόστος κατασκευής του, είπε ότι ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Λεμεσός θα έχει το δικό της υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αναφερόμενος στα υφιστάμενα γήπεδα, τόνισε ότι τόσο το Τσίρειο όσο και τα υπόλοιπα γήπεδα στην Κύπρο χρήζουν βελτίωσης τόσο από απόψη ασφάλειας όσο και από άποψη λειτουργικότητας. Ειδικότερα για το Τσίρειο, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιείται για τις αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης. 

Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κακώς κείμενα του κυπριακού ποδοσφαίρου, λέγοντας πως αποτελεί πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης η λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων.

Κωνσταντίνος Νικολάου