Ιδιαίτερες ήταν οι φετινές εκλογές της ΚΟΕ που έγιναν χθες στο Ολυμπιακό Μέγαρο, λόγω και της τροπής τους πήραν.

Η εκλογή ορισμένων Αξιωματούχων και Μελών του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου που ψηφίστηκαν για τον Ολυμπιακό κύκλο 2020-2024, ήταν κάτι που προκάλεσε έκπληξη, αφού αρκετά φαβορί έμειναν εκτός.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες ο Κρις Τριανταφυλλίδης φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για να είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, όμως τελικά τη θέση  αυτή πήρε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο κ. Χρυσοστόμου πήρε 20 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιος του πήρε 14, μια διαφορά που έκανε μεγάλη αίσθηση, αφού τα τελευταία χρόνια η προεδρία κρινόταν στον πόντο.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκαν οι εκλογές και στις υπόλοιπες θέσεις, με τον Γιώτη Ιωαννίδη να εκλέγεται Αντιπρόεδρος με 19 ψήφους, έναντι 15 του Μιχάλη Κρασιά. Ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό.

Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο Ανδρέας Γεωργίου με 20 ψήφους έναντι 15 που έλαβε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας. Μάλιστα ο κ. Λόττας έχασε στις εκλογές μετά από αρκετά χρόνια.

Στη θέση του Ταμία εξελέγη ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου χωρίς ανθυποψήφιο, καθώς ο Νώντας Μεταξάς βλέποντας τους συνυποψήφιους του να χάνουν, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της θέσης.

Ακολούθησαν οι εκλογές του Eκτελεστικού Συμβουλίου που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και κρίθηκαν στην ψήφο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου  που στην πρώτη του εκλογική προσπάθεια ήρθε πρώτος με 23 ψήφους. 

Τα υπόλοιπα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι οι Σώτος Τρικωμίτης (18), Παύλος Γεωργιάδης (18), Γεώργιος Αποστόλου (17), Δημήτρης Λεοντής (17), Γεώργιος Παπαγεωργίου (17) και Οδυσσέας Πατσαλίδης (17).

Κωνσταντίνος Νικολάου