Από αύριο και για επτά ημέρες κλείνουν τα οδοφράγματα στην Οδό Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου που συζήτησε περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι στα υπόλοιπα οδοφράγματα που θα παραμείνουν διαθέσιμα, θα τοποθετηθεί νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο ΠτΔ ενημέρωσε ήδη τον Τκ ηγέτη για αυτή την απόφαση.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι τίθεται σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και ο υφυπουργός Τουρισμού.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε, ο κατασκηνωτικός χώρος της ΔΕΟΚ στις Πλάτρες και κάποιες κατοικίες της ΣΕΚ θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι καραντίνας για άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού.

Σε ερώτηση εάν θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε τη σύσταση της κυβέρνησης όπως οι πολίτες που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες αποφεύγουν να παρευρίσκονται σε τόπους μαζικών συγκεντρώσεων.

Αρνητικό και το τρίτο ύποπτο κρούσμα

Αρνητικό είναι και το τρίτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός μετά την ενημέρωση που είχε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) το οποίο διενήργησε τις σχετικές εξετάσεις.

«Δυστυχώς το ζητούμενο δεν είναι αν θα έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά πότε. Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αναμένει ο κορωνοϊός να φτάσει, αν όχι σε όλες, τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κ. Ιωάννου σε ανάρτησή του στο Twitter.