Ο Σταθμός Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων και Βιομηχανικών Αποβλήτων στο Βατί Λεμεσού” ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Απρίλιο, λόγω τεχνικης βλάβης που προκλήθηκε σε αυτόν, συνεπεία της διοχέτευσης λυμάτων εκτός προδιαγραφών, ΄έχει επαναλειτουργήσει από τις 4 Νοεμβρίου του 2021.
Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 η συντονίστρια της Υπηρεσίας Αποχετεύσεων και Ανακύκλωσης στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων Αγγελική Λάρκου έχει ξεκινήσει σταδιακά η διοχέτευση στο σταθμό των οικιακών Λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων.
Εκτιμάται πως μέχρι το Δεκέμβριο ο σταθμός θα τεθεί και πάλι σε πλήρη λειτουργία.
Ο σταθμός παρέμεινε κλειστός από τον περασμένο Απρίλιο, διότι είχε προκληθεί ζημιά σε ειδικές μεμβράνες που παραγγέλθηκαν και εισάχθηκαν από το εξωτερικό.
Με την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Βατί τερματίστηκε και η διοχέτευση λυμάτων από βυτιοφόρα στο δίχτυο του ΣΑΛΑ, σε προσωρινό σημείο παραλαβής πλησίον του κοιμητηρίου Σφαλαγγιώτισσας στον Άγιο Αθανάσιο, για την οποία υπήρξαν παράπονα από περιοίκους
Να υπενθυμίσουμε πως η ανέγερση του Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων και Βιομηχανικών Αποβλήτων ξεκίνησε το 2012 με Φορέα Υλοποίησης το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και λειτούργησε σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, με στόχο να τερματιστεί η αυθαιρεσία που επικρατούσε στην περιοχή αναφορικά με την εναπόθεση λυμάτων και αποβλήτων.
Ο κύριος δικαιούχος του έργου είναι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, καθώς και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και οι μικρές βιομηχανίες που εξυπηρετούνται από το Εργοστάσιο.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε με ποσοστό 85% από τον Ελβετικό Οργανισμό για Ανάπτυξη και Συνεργασία στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com