Μέτρα για στήριξη των νεαρών ζευγαριών που αυτή την περίοδο βρίσκονται στη διαδικασία ανέγερσης πρώτης κατοικίας, ζήτησαν βουλευτές και άλλοι φορείς.

Σε συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Εμπορίου, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, ο οποίος ενέγραψε το θέμα, ανέφερε ότι παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων αυξήσεων που φτάνουν μέχρι και 500% σε αρκετά εμπορευματοκιβώτια πλοίων τα οποία φέρνουν πρώτες ύλες για τις κατασκευές στην Κύπρο. Το κόστος, είπε, φαίνεται ότι μεταφέρεται στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα αρκετά έργα να ματαιώνονται.

Εκπρόσωπος της ΟΕΒ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, προ κρίσης, με 1400 ευρώ ερχόταν ένα κοντέινερ από Κίνα στη Λεμεσό και σήμερα έρχεται με 15000 ευρώ. Η Κύπρος, όπως είπε, επηρεάζεται από τις τιμές διεθνώς και έφερε το παράδειγμα του χαλκού, του οποίου η τιμή έχει πάει τέσσερις φορές πάνω.

Υιοθέτηση νομοσχεδίου για δημιουργία γραφείου επιτρόπου καταναλωτή, ζήτησε εκπρόσωπος της παγκύπριας οργάνωσης καταναλωτών.

Διάφορα μέτρα, όπως πλαφόν στην τιμή των καυσίμων και στα αγαθά πρώτης ανάγκης, ζήτησαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι θα δοθεί συνέχει στο θέμα και σε επόμενη συνεδρία θα κληθεί εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να βρεθεί λύση.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com