Δεν έχει κόκκινες γραμμές η Ένωση Δήμων και θέτει ως προτεραιότητα της την ψήφιση και εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αντρέας Βύρας.

Σήμερα άρχισε στη Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η συζήτηση για την μεταρρύθμιση με στόχο να ψηφιστούν τα τρία νομοσχέδια μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ενώπιον των βουλευτών τέθηκαν οι τελικές θέσεις της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, είπε ότι έχει ληφθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης ότι τυχόν δημοψηφίσματα θα δυσκολέψουν πολύ την μεταρρύθμιση.

Χαρακτήρισε επίσης πισωγύρισμα το γεγονός ότι αφαιρείται η δικαιοδοσία από μεγάλους δήμους να εκδίδουν άδειες οικοδομής και πολεοδομικές άδειες, σημειώνοντας ότι αποστερείται ένα σημαντικό έσοδο από τους δήμους.

Θα πρέπει επίσης ανέφερε να εξασφαλιστεί η διοικητική αυτονομία των νέων δήμων ενώ διαφώνησε με πρόνοια να μπορεί ο Υπουργός να έχει διοικητική εποπτεία σε δήμους, αφού υπάρχουν όπως είπε μηχανισμοί ελέγχου των αποφάσεων μέσω των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Ανδρέας Κητρομηλίδης, διαφώνησε με τα περισσότερες πρόνοιες των νομοσχεδίων. Ζήτησε όπως γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα στις κοινότητες που διαφωνούν με την συνένωση τους με δήμους.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com