Η Κύπρος είναι η χώρα της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό κατ’ αναλογία αιτητών πολιτικού ασύλου, σημείωσε η Λειτουργός ενημέρωσης της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Κύπρο, Αιμιλία Στροβολίδου, μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», με τον Γιώργο Παυλίδη.

Τόνισε, ωστόσο, ότι σε σύγκριση με το 2015 και κατά τα επόμενα χρόνια, όταν υπήρξε όξυνση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών στην ΕΕ, οι αριθμοί των αιτητών πολιτικού ασύλου έχουν πλέον μειωθεί. Υπέδειξε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη κατανομή της ευθύνης για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ένωση, έτσι ώστε να μην παραμένουν στις πρώτες χώρες που φτάνουν.

Η κ. Στροβολίδου ανέφερε ότι αυτό που λείπει στη δημόσια συζήτηση, είναι όσα προσφέρουν οι πρόσφυγες στον τόπο που εγκαθίστανται και σημείωσε ότι είναι σημαντικό να γνωρίσει κάποιος τους πρόσφυγες και να προσπαθήσει να έρθει στη θέση τους. Υπογράμμισε επίσης ότι η προστασία των προσφύγων αποτελεί πρωταρχική ευθύνη των κρατών.

Για την Κύπρο, ανέφερε ότι ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά είναι διπλάσιος από αυτόν που προβλέπεται και παράλληλα σημείωσε ότι θα έπρεπε η εξέταση για πολιτικό άσυλο να γινόταν πολύ πιο σύντομα.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com