Η καθυστέρηση στην έλευση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες μέλη οφείλεται στην παραγωγική δυνατότητα των εταιρειών, ανέφερε στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» και στο Κανάλι 6, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος.

Σημείωσε δε, ότι σε μερικές εβδομάδες εκτιμάται ότι θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερος μέρος των παραγγελιών για όλες τις χώρες, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε να επιστρέψουμε το φθινόπωρο στην κανονική ζωή.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας, Ανδρέας Κεττής, σημείωσε ότι με τα ευρωπαϊκά κονδύλια έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν αρκετές επιλογές σε εμβόλια, με χρήματα που διοχετεύτηκαν σε διάφορα ερευνητικά κέντρα.

Ο κ. Κεττής τόνισε ότι από την αρχή οι προβλέψεις της ΕΕ έκαναν λόγο για έναν ορίζοντα 6 μέχρι 12 μηνών, στην εξασφάλιση εμβολίων για την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Το ποσό που αναλογεί στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στηρίζει και ψηφίζει τον προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, σημείωσε ο ευρωβουλευτής, Λευτέρης Χριστοφόρου, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στην εκπομπή του σταθμού μας και ανέφερε ότι η Κύπρος θα πάρει, κατευθείαν στα ταμεία της από την ΕΕ, 1 δισεκατομμύριο 45 εκατομμύρια, ποσό που είναι μεγαλύτερο από αυτό που πήρε την προηγούμενη 7ετία.

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, μιλώντας επίσης από τις Βρυξέλλες, ανέφερε στο πλαίσιο της εκπομπής ότι σε σχέση με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, υπήρξε μια καθυστέρηση διότι η αρμόδια επιτροπή ήθελε να είναι σίγουρη για την ποιότητα των εμβολίων. 

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι μόλις τον τελευταίο χρόνο έχουμε αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών, και επισήμανε ότι δεν υπάρχει σταθερό ποσό στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το ζήτημα αυτό. Σημείωσε, ακόμη, ότι η Κύπρος είναι αναλογικά η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου.

Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, σημειώνοντας ότι «κατέστρεψαν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να είναι επωφελές για την Κύπρο».

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com