Πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης που το κόστος του υπολογίζεται στα €350 – 400 εκατ. εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε από κοινού με την Υπουργό Εργασίας.

Ο Υπουργός οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει την πραγματική Οικονομία, τους εργαζομένους και τους αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την χειρότερη οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας από το 1974.

Το Πρώτο Σχέδιο το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα €200 εκατ. και από το οποίο θα επωφεληθούν γύρω στις 30.000 επιχειρήσεις αφορά το σχέδιο κρατικής χορηγίας επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Το εν λόγω σχέδιο θα καλύπτει μέρος των ενοικίων, καταβολή δόσεων και άλλων λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ και ο κύκλος εργασιών τους έχει μειωθεί πέραν του 35%.

Ανώτατο ύψος επιδότησης υπολογίζεται στις €300 χιλιάδες και το κατώτατο τα €1.000.

Παράλληλα παρατείνεται η αναστολή καταβολής δόσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Δίνεται η εξάμηνη παράταση των σχεδίων επιδότησης επιτοκίων σε νέα επιχειρηματικά δάνεια και η εξάμηνη παράταση της επιδότησης επιτοκίου νέων στεγαστικών δανείων.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com