Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Χρυσή σελίδα στην ιστορία της κυπριακής χειροσφαίρισης έγραψε η Ανόρθωση, που εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» του European Cup στο Χάντμπολ. Η ομάδα της Αμμοχώστου, ως γνωστόν, απέκλεισε την Τουρκική Μπεικόζ και στην πρώτη της κιόλας ευρωπαϊκή συμμετοχή, κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κυπριακός αθλητισμός έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες επιτυχίες και σίγουρα αυτό που έκανε η Ανόρθωση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, είναι δεδομένο πως οι επιτυχίες έχουν την ικανότητα να φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο, είτε σε οπαδικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο νεαρών αθλητών.

Δίνοντας λίγη μεγαλύτερη έκταση στο πρώτο σημείο, αυτό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί, είναι το ότι σε περίπτωση που τα παιχνίδια δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών, τότε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Ανόρθωσης, το κλειστό του ΑΤΙ θα γέμιζε.

Όσον αφορά το θέμα με τους νεαρούς αθλητές και το κατά πόσο οι επιτυχίες των κυπριακών ομάδων στην χειροσφαίριση μπορούν να τους φέρουν πιο κοντά σε αυτό το σπορ, είναι κάτι που θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει άλματα προόδου στο κυπριακό χάντμπολ και σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Είναι φανερό πως υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν να βελτιώσουν την κυπριακή χειροσφαίριση και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη.

Βέβαια, το ιδανικότερο σενάριο για τους ανθρώπους του χάντμπολ στην Κύπρο θα ήταν αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε όταν ο Μάρκος Παγδατής, με τα όσα σπουδαία πέτυχε τότε, ώθησε εκατοντάδες παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της αντισφαίρισης!

Ξεκαθαρίζεται πως είναι δεδομένες οι διαφορές μεταξύ των δύο αθλημάτων, αλλά δεδομένη είναι και η ανάγκη για «νέο αίμα» σε αθλήματα τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά στο κυπριακό κοινό. Ευχής έργον θα ήταν οι επιτυχίες στα υπόλοιπα λεγόμενα «άλλα αθλήματα» να συνεχιστούν, ούτως ώστε στο μέλλον να έχουμε περισσότερους αθλητές που θα τα εκπροσωπούν και οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com