Σημαντικές διευκρινήσεις σε σχέση με τις αυξήσεις στις συντάξεις έδωσε, μιλώντας στην εκπομπή Μικρόφωνο στον Πολίτη και στο Κανάλι 6, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμλιανίδου.

 

Αυξήσεις αναλόγως εισοδημάτων, όπως είπε, θα πάρουν περίπου 30 χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή, χωρίς να υποβάλουν νέες αιτήσεις.

Επεξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, έφερε ως παράδειγμα μια γυναίκα που λαμβάνει την κοινωνική σύνταξη ύψους 341 ευρώ και μαζί με τις αυξήσεις που δόθηκαν, έπαιρνε επιπρόσθετα 220 ευρώ επίδομα, δηλαδή 561 ευρώ συνολικά. Με την αύξηση θα πάρει επιπρόσθετα 149 ευρώ, ώστε να φτάσει τα 710 ευρώ, όπως εξήγησε.

Μικρές αυξήσεις μέχρι 21 ευρώ τον μήνα, όπως είπε η κ. Αιμιλιανίδου, θα λάβουν και όσοι μονήρεις συνταξιούχοι λαμβάνουν μέχρι 750 ευρώ σύνταξη.

Μονήρες Νοικοκυριό (όριο φτώχειας 2020 = €710)

Σε ότι αφορά στα νοικοκυριά, αναλογικές αυξήσεις θα πάρουν συνταξιούχοι με συνολικό εισόδημα μέχρι 1210 ευρώ.

Νοικοκυριό με 2 Συνταξιούχους (όριο φτώχειας 2020 = €1.065)

Όσοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και έχουν μεταφερθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα τύχουν στήριξης τον Ιανουάριο με το ίδια ποσά.

Η Υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, επίσης, ότι οι αιτήσεις για το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων μπορούν να υποβάλουν όσοι το επιθυμούν, μέχρι το τέλος του έτους.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com