Σωρεία παραβάσεων των προνοιών της σχετικής Νομοθεσίας και Κανονισμών, εντοπίζει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών από την εταιρεία της οποίας το αυτοκίνητο μετέφερε φωσφίνη και σημειώθηκε έκρηξη στις 10 Αυγούστου, σε κύριο δρόμο της Λεμεσού.

Το Τμήμα, μάλιστα, έχει κοινοποιήσει τα ευρήματά του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για τις δέουσες ενέργειες.

Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σε απάντησή του προς τον βουλευτή και πρόεδρο των Οικολόγων, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα μέσω της βουλής. 

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6, ο κύριος Θεοπέμπτου ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Υπουργό, η εταιρεία θα έπρεπε να εργοδοτεί ή να έχει συμβληθεί με Σύμβουλο Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, ο οδηγός θα έπρεπε να κατείχε πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης οδηγού μεταφοράς επικίνδυνων προϊόντων και τέλος, στο όχημα θα έπρεπε να υπήρχαν οι κατάλληλες σημάνσεις και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, όπως αναφέρονται στον εν λόγω Νόμο.

Τέλος, όπως ανέφερε στον σταθμό μας αστυνομική πηγή, στην εταιρεία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2000 ευρώ για τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com