Αλλαγές στον τουρισμό επιφέρει η έλευση της πανδημίας στην Κύπρο, με τον αρμόδιο Υφυπουργό να δηλώνει ότι οι σχεδιασμοί για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια επισπεύδονται.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Τουρισμού της Βουλής, ανέφερε ότι πρόθεση είναι να δημιουργηθούν θεματικές παραλίες, κάτι που θα βοηθήσει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Έφερε ως παράδειγμα το αίτημα μερίδας του κοινού για «ήσυχες παραλίες», χωρίς μουσική και χωρίς θαλάσσια παιγνίδια. Επίσης, όπως είπε ο κ. Περδίος, θα προωθηθεί ο αγροτουρισμός και οι αφίξεις μεμονωμένων τουριστών που έρχονται χωρίς τη συμβολή τουριστικών εταιριών.

Ο Υφυπουργός τουρισμού επεσήμανε ότι ο τουρισμός για το 2021 θα εξαρτηθεί από τις γνωματεύσεις των επιδημιολόγων και την κατηγοριοποίηση των χωρών από το Υπ. Υγείας. Αν δεν υπάρξει σταθερότητα, τότε, θα είναι αδύνατο να έχουμε τουρίστες, ανέφερε.

Φέτος, είπε χαρακτηριστικά, «πατήσαμε το κουμπί για τον τουρισμό, αλλά δεν ξεκίνησε η μηχανή».
Αρχές του 2021 αναμένεται, όπως είπε, να ετοιμαστεί και η πλατφόρμα για το Airbnb και άλλες ανάλογες εταιρίες ενοικίασης τουριστικών υποστατικών.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com