Συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική κατάληξη στο θέμα της σύμβασης για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τη Ρωσία εκφράζει η Λευκωσία, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών, έχουν καθοριστεί για το θέμα διαπραγματεύσεις στις 10 και 11 Αυγούστου και επικεφαλής της κυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως η Κύπρος εξαντλεί όλα τα περιθώρια για εξεύρεση συμφωνίας με διπλωματικές και πολιτικές επαφές.

Το θέμα είχε συζητηθεί και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την επομένη της επικοινωνίας των δύο ηγετών, πρωτοσέλιδο με τίτλο «Νιέτ Πούτιν σε Αναστασιάδη» στην εφημερίδα  Φιλελεύθερος ανέφερε πως είναι τελεσίδικη η απόφαση της Ρωσίας για επιπρόσθετη φορολόγηση εταιρειών ρωσικών συμφερόντων οι οποίες εδρεύουν στην Κύπρο και ούτε αποδέχεται να υπάρξουν σημαντικές εξαιρέσεις εταιρειών, οι οποίες δεν θα φορολογούνται με το 15% που θα επιβάλει η ρωσική ομοσπονδία επί μερισμάτων και τόκων.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε, σύμφωνα με την εφημερίδα, στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αποτελεί πολιτική απόφαση με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων στη ρωσική ομοσπονδία.

Ως γνωστό, το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο, από τις 3 Αυγούστου.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com