Του Αντώνη Κέστα

Στο πρωτάθλημα CYTA 2020/21 θα γίνουν περισσότερα παιχνίδια, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ο φετινός μαραθώνιος ξεκινά 22-23 Αυγούστου και μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Το νέο πρωτάθλημα θα γίνει με πλέι οφ. Και από τη στιγμή που υπάρχει η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, τα παιχνίδια από 32 θα γίνουν 36. Και το τονίζουμε ξανά. Η διάρκεια του πρωταθλήματος θα είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς οι εγχώριες διοργανώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν τέλος Απριλίου (2021), αφού αρχές Μαΐου η Κύπρος θα διοργανώσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων (U-17) της UEFA.

Παράλληλα, οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη θα δώσουν επιπλέουν αγώνες. Και αν καταφέρουν να προχωρήσουν (αυτός είναι ο στόχος), τότε θα αυξάνεται ο δικός τους αριθμός αγώνων. Οι ομάδες που θα πάνε μακριά την βαλίτσα στην Ευρώπη (το ελπίζουμε), θα είναι αναγκασμένες να αγωνίζονται δύο φορές την εβδομάδα. Ασταμάτητα, δηλαδή.

Το στοίχημα για τις ομάδες είναι να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στο απαιτητικό πρωτάθλημα. Επιβάλλεται σωστή προετοιμασία, έτσι ώστε να αποφευχθούν σοβαροί και συχνοί τραυματισμοί ποδοσφαιριστών. Επίσης, οι ομάδες χρειάζονται γεμάτα ρόστερ, ούτως ώστε οι προπονητές να έχουν αρκετές επιλογές που θα τους λύσουν τα χέρια.

Η λύση στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα είναι οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές. 

Εδώ είναι που πρέπει οι προπονητές να δουν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή με άλλο μάτι. Να επενδύσουν σε νεαρά ταλέντα, τα οποία με σωστούς χειρισμούς να είναι έτοιμα να προσφέρουν. Και δεν εννοούμε να γεμίζουν απλά το ρόστερ μιας ομάδας, αλλά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Υπάρχουν πολύ κάλοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που περιμένουν να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στους προπονητές των ομάδων μας. Εμπιστευτείτε τους νεαρούς Κύπριους. Ρίξτε τους στη «μάχη». Τώρα είναι μεγάλη ευκαιρία για να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο μας και φυσικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Με το «ξεπέταγμα» νεαρών, κερδισμένες θα είναι φυσικά και οι ίδιες οι ομάδες. Όταν για παράδειγμα, ένα wonderkid ξεδιπλώσει τις αρετές του στον αγωνιστικό χώρο, θα έρθει η στιγμή που η ομάδα του θα τον πουλήσει. Θα γεμίσει τα ταμεία της με χρήμα σε μια δύσκολη περίοδο.

Το λέμε ξανά, λοιπόν, και κλείνουμε. Υπάρχουν δικά μας παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία τους. Οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές των ομάδων μας, καλά κάνουν να ρίχνουν ματιές στις ακαδημίες και να προωθούν μικρούς. Το έχει ανάγκη το κυπριακό ποδόσφαιρο.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6