Της Νίτσας Παύλου

Θα μας τρελάνουν όλοι φέτος! Το πρώτο καλοκαίρι μετά την πανδημία, φαίνεται ότι δεν προσφέρεται για διακοπές! Εκεί που περίμεναν όλοι να ελευθερωθούν από την καραντίνα και οι περισσότεροι, μάλιστα, έκαναν πλάνα και σχεδιασμούς για διακοπές εντός Κύπρου, πάλι μας την έφεραν! Μάλλον κανένας δεν λογάριαζε τον «ξενοδόχο»!!

Δεν γίνεται όλοι να κάνουν προγραμματισμούς – από ξενοδόχους, Υφυπουργείο Τουρισμού, κλπ – για το πώς να προσελκύσουν τουρίστες, να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία, και κάποιοι να αποφασίζουν ότι δεν θέλουν να δουλέψουν με τον ντόπιο τουρίστα! Γιατί τα ελάχιστα που έχουν ανοίξει, δίνουν τιμές εκτός πραγματικότητας!

Εποχή μετά την πανδημία και με τα περισσότερα καταλύματα κλειστά, δεν δίνεις τιμή 348 ευρώ για ένα βράδυ στην Πάφο, για μια τετραμελή οικογένεια! Κάποιοι δεν είναι σοβαροί σε αυτόν τον τόπο! Κάπου τα έχουν μπερδέψει και έχουν χάσει την ουσία…

Κατά τ’ άλλα το κράτος μας είχε αποφασίσει ότι θα δώσει επιχορηγήσεις σε όσα ξενοδοχεία θα προσφέρουν ελκυστικά πακέτα στο κοινό! Πούντα καλέ τα ελκυστικά πακέτα; Μάλλον, πάλι, κάτι μου διαφεύγει…

Είχα την άποψη ότι μετά το lockdown όλα έπρεπε να ανοίξουν – με τα μέτρα φυσικά που πρέπει να ληφθούν -, έτσι ώστε να κινηθεί η οικονομία. Νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ινστιτούτα αισθητικής… όλα έπρεπε να ενισχυθούν, για να ενισχυθεί, παράλληλα, και η οικονομία αυτού του τόπου. Διότι το καημένο το κράτος δεν μπορεί να στηρίζει «αβέρτα» όλους και για μεγάλο χρονικό διάστημα! Κάποια στιγμή στους πολίτες θα στραφεί και πάλι, και θα επιβάλει φορολογίες για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Και εκεί να δείτε κλάματα από όλους.

Οπόταν αγαπητοί ξενοδόχοι σοβαρευτείτε και δείτε κατάματα την πραγματικότητα. Αφουγκραστείτε τον Κύπριο πολίτη, τον Κύπριο πελάτη σας στο τέλος της ημέρας, γιατί φέτος χωρίς αυτούς, όλα θα είναι πολύ δύσκολα για εσάς! Και για εσάς, αλλά και για τους εργαζομένους σας που θα μείνουν χωρίς δουλειά και εισόδημα. Αν θέλετε να πάρει μπρος η τουριστική βιομηχανία, δώστε προσιτές τιμές στον Κύπριο τουρίστα! Να δείτε πως θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία! Σκεφτείτε το, όμως, προτού να είναι αργά! Ο Αύγουστος είναι προ των πυλών!

Υ.Γ. Και αν χρειαστεί, όλοι θα κάτσουμε και πάλι σπίτι, αφού στο τέλος της ημέρας δεν βοηθάτε και εσείς να βγούμε έξω! Εξάλλου, συνηθίσαμε με την πανδημία την παραμονή μας στο σπίτι. Εσείς δεν συνηθίσατε, όμως, να μην έχετε την «κότα με τα χρυσά αυγά κοντά σας!»

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6