Μετανάστες από τη Συρία πέρασαν από τα Στροβίλια στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ενώ βάρκα με άλλους μετανάστες βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, γύρω στα μεσάνυκτα, 15 άτομα από τη Συρία, 14 άνδρες και μία γυναίκα, πέρασαν από τα Στροβίλια και εισήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, από άγνωστο μη εγκεκριμένο σημείο εισόδου.

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βάσεων και κρατούνται, ενώ αναμένεται να δώσουν καταθέσεις για το σημείο εισόδου τους στο έδαφος των Βάσεων καθώς και τον τρόπο άφιξής τους στα κατεχόμενα.
 
Οι Βρετανικές Βάσεις προσπαθούν να εντοπίσουν το άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο από το οποίο πέρασαν οι μετανάστες.

Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας συνεργάζεται στενά με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα και αναμένεται ότι οι 15 Σύριοι, αφού πρώτα περάσουν από τεστ για κορωνοϊό, θα παραληφθούν από τις αρχές για να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Λέμβος με δέκα επιβαίνοντες στο Κάβο Γκρέκο

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις έξι το πρωί λήφθηκε πληροφορία ότι εντοπίστηκε βάρκα με μετανάστες 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.
 
Στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η βάρκα στην οποία φαίνεται να επιβαίνουν περίπου δέκα άτομα, μετέβησαν δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας.
 
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να επιστρέψουν πίσω στη χώρα από την οποία προήλθαν.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com